Ali metin Aksütten yazım hakkinda

Sayın Turgut A. Karabekir
CBT (11.07.2014, sayı1425) örnek olarak ele aldığınız TCK ile ilgili anlatıklarınıza bir-iki şey de ben ekleyeyim.

I. 3-5 yıl evvel, tv.ler ve basın yazmıştı; “4 kişilik bir aile yok oldu” diye. Antalya-Afyon karayolunun Sandıklı mevkiinde araba traktörün altına girmiş, 4 kişi (bir aile) oracıkta can vermişler.

Ne taksi şoförü ne de traktör şoförü hatalı; hatalı olan Karayolları. Bilhassa Hürriyet Gazetesi olay yerinin çok detaylı görüntülerini yayımlamıştı, ağır eleştiride bulunmuştu. Beynime kazındığı için çok iyi hatırlıyorum; yol dümdüz, ama 3-5 m. gibi dolgu yapılmış. İşte bu alanda yola 90 derece köy yolu vermiş Karayolları. En sağ şeridi kullanan traktör şoförü köy yoluna gireyim diye geniş manevra yapınca sol şeride kaymış. Arkadan gelen araç da işte bu anda altına girmiş…

Ve; yok olan 4 kişilik bir aile.

II. 2 yıl evvel; Ankara’dan Antalya’ya eşim, kızım ve damadım olmak üzere otomobille yol almaktayız. Burdur girişinde (yol şehir merkezininin doğusunda ve dışındadır) hafif bir tımanış ve önümüzü çok az gördüğümüz bir tepecik. Tepenin sağ yanı (batı yanı) yerleşim alanı.Karayolları bu tepeyi yarma yaparak geçmiş. Geçmiş geçmesine de tepenin tam üstünde, yarmanın içinde sağdaki yerleşim yerine yine otoyola 90 derece dik, yol vermiş. Tepeye çıkmamızla kamyonun yola çıkması bir oldu. Kızımın basiretli, akıllı davranması ile kaza geçirmedik ama öldük gibi de olduk.

İşte bu 2 durumu Karayolları Antalya 13. Bölge Müdürlüğüne yazdım. Bu ve benzeri çok hatalı işlerin olduğunu, düzeltilmesi gerekir vb yazdım. “Kimseden ders alacak halimiz yok” diyerek yazımı iade ettiler.

Uzatmadan selam ve sevgilerimi iletirim.

A. Metin Aksüt/Antalya

Turgut A. Karabekir
8/3/14

to ali

Metin bey:

Başınıza gelenlere ve aldığınız cevaba hiç şaşırmadım. Bu tür düşünen kafalar bizim milli hastalığımız olan, bilgi paylaşmaktan korkan, başkasınındki bilginin kendisini kücülteceğini düşünen, gelişmemiş kafa.
Ben on yıldan fazla Bodrum’daki Torba kavşağı (ölüm kavşağı) için savaş verdim. Baş vurmadığım yer kalmadı. Planlar çizdim gönederdim. Verdikleri yanıtlar sizinkinden farklı değildi. Orada onlarca insan öldü. Nihayet bana yazılı olarak yapılan bildiride (yapamayız) dedikleri şekilde üst geçit yapıldı ve halk kurtuldu. Bu uygulamada hâlâ hızlanma ve yavaşlama şeritleri yok!
Buınlar olacak, çünki biz Atatürk vefat ettiğinden beri adam yetiştirmedik. Yetiştirmeye gayret bile etmedik. Okul açmakla, mezun vermekle adam yetişmediğini de henüz anlamış değiliz.
Yılmadan çalışmamız lazım, çünki bizden başka da kimse yok.
Benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.

About The Author

0 Comments