Kılavuzu Karga olanın …..

Remove the row

Column: 1

 

Geçen gün Rahmi Turan Bey yazısında, “Hiç kimse, dinlemek istemeyen kadar sağır değildir” diye güzel bir tespit yaptı. Sorunlarımızın nedenine de parmak bastı!

Rusya Ukrayna’yı istilaya başladığında basınımız hiç düşünmeden ABD’den yayınlanan haberleri tekrarla yetindi. BATI’nın Ukrayna’nın arkasında olduğunu ve gereken bütün yardımı yapacaklarını, Zelenski’nin başarılarını, Rusya’nın başarısızlıklarını bildirdi. Bu haberler çıkarken Ukrayna neredeyse yerle bir oldu, milyonlar ülkeyi terk ediyordu. Hiç kimse de bu haberlerin menşeinin kim olduğunu düşünüp, zavallı Ukrayna’nın içine düştüğü tuzaktan bahsetmedi.

7 Haziranda Aytunç Erkin “Kandırılan medya sessiz” isimli yazısında örnekler vererek “İşte hakikat! ABD basınını takip edersen veya onun verdiği bilgilerle haber yaparsan kandırılırsın” haberlerin nasıl abartılmış başka haberlerle karartıldığına dile getirmişti.

Emanuel Macron’un Zelenski’ye çağrıda bulunarak, “Ukrayna barış için toprak versin” dediğini ve Henry Kissenger’in de “Ukrayna Rusya’nın şartlarını kabul etmek zorunda. Toprak verip barış yapmaları lazım.  …. Savaşın uzaması Avrupa’nın istikrarını felakete sürükler. …. Rusya Avrupa’nın önemli bir parçası. Avrupa güvenliği için çok önemli. Rusya’yı izole etmek, felakete sebep olur” dediklerini yazmıştı. Biden’ın “….. Barış için Ukrayna’nın toprak konusunda taviz verip masaya oturması gerebilir” dediğini de nakletmişti. Basınımızı da, “… Washington Post ya da Forbes okuyun ama mesafeli durun” diyerek, yalan haberleri tekrar edilmemesi için uyarmıştı.

2006-2007 Ortadoğu’da ABD’nin BOP’nın kızıştığı yılları hatırladım. Basınımız ABD’den hâlâ dost diye bahsediyor ABD kaynaklı haberleri tekrarlıyordu. Cumhuriyet gazetesindeki yazılarımla ABD’nin içyüzünü açıklamaya çalışıyordum:

2 Ekim 2006: “….Onunla yatağa girenleri ise hiç çekinmeden sokakta bırakır. İşte o zaman kendimizi daha kötü bir çıkmazda buluruz”,

13 Kasım2006: “…… BOP ‘nın son sahnesi Türkiye’nin parçalanarak tamamen Batı’sız yaşayamaz bir peyk haline getirilmesidir”.

4 Aralık 2006:  “…….. Türkiye’nin iç işlerine karışması, iktidara gelecek kişi ve partileri seçmesi, seçiminin gerçekleşmesi için gereken bütün önlemleri uygulaması, hegemonyasının bize en yakın olan örneğidir. Yazar Turan Yavuz kitabında, AKP’nin ABD tarafından nasıl iktidara getirildiğini ayrıntılı olarak belirmektedir. ( Çuvallayan İttifak)”.

5 Şubat 2007: ”Abraham Lincoln bile sıkışınca, -Ahlâki sorumluluk mantıkî sorumlulukla sınırlanır, demek zorunda kalmıştı. …….. “,

Column: 2

 

Egemenlik ve insan haklarının büyük savunucusu William Seward 1853’te, “Ticarette baş olan dünyada baş olacaktır, etkilerimizi götürdüğümüz ülkelerin benliklerini korumamız, bizim ticari hegemonyamızı sağlayacaktır” demekten çekinmedi. ………….

http://www.turgutkarabekir.com/2006/02/05/amerikan-acmazi/ “.

Değerli okurların görülüyor ki 16 yıldır izlenen olaylar basınımıza hiçbir ders vermemiş ve yalan haberleri tekrar etmekte ve ABD kumpaslarına alet olmaya devam ediyorlar.

1 Nisan 2022 yazımda bu harpte taraf tutmamamız gerektiğini, 27 Mayıs 2022 yazımda ABD’nin bizi Ortadoğu’da çıkarları için ateşe attığını tekrarlamıştım. 31 Kasım 2006 ve 5 Şubat 2007 de yazılarımda:  https://mailchi.mp/81a5517531b6/abdnin-gerek-yz  ABD’nin iç yüzünü duyurmaya çalışıyordum.

Yıllardır seyirci kaldığımız olayların artık komplo senaryosu olmadıklarını anlamalı ve ülkemiz için yıkıcı olmuş ve olmakta devam deden gerçekleri görmeliyiz.

ABD’nin geçmişinde beraber hareket ettiği, vaatlerde bulunduğu hattâ anlaşmalar yaptığı her “sözde müttefikini” işi bitince terk ederek yoluna gittiğini artık bilmeliyiz. Yıllar evvel yazılmış şu iki kitabı bile okumak yeterli olur: (“Failed States” Noam Chomsky ve “Dangerous Nation” Robert Kagan).

BOP hâlâ eski hızıyla olmasa da devam ediyor. Irak ve Suriye’de olanlar ve tabii ki bizim doğumuzda ve içimizde olanlar onun uygulamaları. Bunların gerçek olduğundan hâlâ şüpheli olanlar var.

Yakın gelecekte Ortadoğu petrolleri önemini yetirecek ama İsrail’in varlığı ve BOP’nin amaçları devam edecek. Bu önemli coğrafyanın Büyük İsrail’in kontrol una geçmeden, yayınlanmış harita oluşmadan savaş bitmeyecek. Ve o zaman ABD’nin kimleri silkeleyip geride bıraktığını tekrar göreceğiz.

BOP’sinin içinde yer almamız nedeniyle, onun beklentisinde parçalanmamızın planlandığını anlamamazlıktan gelemeyiz. Bu bizim duymamazlıktan gelebileceğimiz bir sorun değil.

Daha ne kadar açık olabilir ki: Etrafımız kuşatıldı: https://www.ozgurifade.com.tr/magazin/turgut-karabekir-yazdi-uyan-kusatildik-271847/,

Kendimiz besleyemiyoruz, enerjide de bağımlıyız, ordumuz zayıflatıldı, halk 3’e bölündü ve bir kısmı çıkarları için her şeye razı olmaya hazır!

Diğer tarafta PYD. YPG. Peşmerge ABD tarafından silahlandırıldı. Dinlemek istemiyorsun ama başımıza örülen çoraba inanmak için noter tasdikli belge mi bekliyorsun be kardeşim? Dün olanlar da kanıt değilse, UYAN demekten başka söyleyecek sözüm yok.

Column: 3

 

 

 

 

About The Author

0 Comments