İzmir B. şeh Belediyesi başkanlığı sel hakkinda

Aziz Kocaoğlu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı

12 Ağustos 2014
Kentin geleceği reportajı hakkında

Sayın Başkan:

11 Ağustos 2014 tarihinde Cumhuriyet gazetesi Belediyecilik Ekinde çıkan reportajda yapmayı arzuladığınız işler için, sizi tebrik eder, candan başarılar dilerim. Önünüze konulan engeller varken bunları başarabilmek hakikaten çok zor amma siz hakkından gelebilirsiniz.
Öneriler içerisinde İzmir’in maruz kaldığı sel sorunları hakkında herhangi bir planlama olduğunu görmedim. Bu konu hakkında daha önce yazmış ve Fen işleri bölümünden de, usulen, bir yanıt almıştım. Ancak, yakınen bildiğim bu konu, verilen yanıt ötesinde, sorunun boyutu nedeniyle, sanırım sizin kişisel katkınızı gerektiriyor.
Sorun şu: Bugün ülkemizde hiç bir belediye sel suları yönetimi ve buna bağlı olan deniz pisliği hakkında çağdaş bir yöntem uygulamıyor. Çağdaş ülkelerde var olan yönetmeleri de uygulamak için bir girişimde bulunmuyor. Mal ve cam kayıpları devam ediyor ve buna afet denerek kulak arkası ediliyor. Bu hususta Cumhuriyet gazetesinde çıkmış olan yazımı ekliyorum, okumanızı rica ederim.
Ben 50 yıldan fazla ABD’de inşaat sektöründe muhatap olarak üst düzeyde Mimarlık yaptım. Orada uygulanan çağdaş yöntemlerle çalıştım. Storm Water Manegement bir bilim dalıdır, kuralları da belediyeler tarafından uygulanır. Sizin gibi aydın bir insanın, neler yapıldığını gördüğünde alâkadar olacağınıa, eminim. Bu nedenle beş on dakkanızı ayırıp her iki yazıyı da okumanızı rice ediyorum.
Ben bu mektubu herhangi bir çıkarım veya politik gaye ile gönedermiyorum. Amacım sadece, bilâ bedel, birikimlerimle size, güzel İzmir’e, yardımcı olabilmektir.
Alâkadar olduğunuz takdirde, bir gazete makâlesine sığmamış olan, daha ayrıntılı bilgileri de göndermeye, İzmir için gereken önlemlerin ana hatlarını belirlemeye, hazır olduğumu, bilmenizi isterim.

Saygılarımla,
Turgut A. Karabekir, Y. Mimar, AIA
Bodrum, Muğla

About The Author

0 Comments