Deniz Som a Baykal yazısı hakkinda

Deniz bey:

Elinize sağlık.
Yazınız bana rahmetli Burhan Fele’ği hatırlattı. Yarım asırdan fazla önce ‘güleriz ağlanacak halimize’ demişti.

Baykal’ın durumunun yıllardır gösterilen hoşgörü ile bu kepaze duruma kadar getirilmesine ağlamak yerine gülüyoruz.

Seçimlerden evvel ve hatta daha birkaç hafta öncesine kadar, Baykal’a dokunmayı tabu sayan Cumhuriyet yazarlarının bile, nihayet işin rengini halka tanıtmaya başlamalarına sevinmemiz gerekiyor. Geçmişe bakarsak büyük bir ilerleme kaydettik.
Belkide Baykalın kara çarşafa taktığı rozetle gerçek rengini belirtmesi, hayatında memlekete yaptığı en büyük iyilik olacak. Onu yıllardır nedense koruyanlar yaptıkları hatayı anlayacaklar.
İnşaallah arkasını getirebir bu zavallı topluma Baykal ve diktasından daha olumlu, hiç değilse bağımsız bir demokrat yön doğurabiliriz.

Tabii ki bu AKP’yi çok rahatsız edecektir. Kendilerine zararsızlığıyla faydalı olan bir muhalefeti kaybetmek kim ister. Hele bu muhalefet lideri kanunsuz başkanının seçilmesine yol açmişsa! Eminim AKP tekrar Baykalı koruma kampanyasına başlayıp yazılara mani olmaya çalışacaktır.

Halkın destekleyebileceği seçeneği yaratmaya yardımcı olmak, sizin gibi birikimli, bağımsız ve saygıdeğer yazarlara düşüyor.
Basın yardımcı olmazsa, milyonlar meydanları doldursa da, toplum yönsüz kalmaya makumdur. Zaten bu olmuştur. Olmakta devam etmektedir. Yakında dönüş yolu da kalmayacaktır.

Kolay gelsin, başarılar dilerim,
Turgut A. Karabekir

 

About The Author

0 Comments