B. Coşkuna Baykal hakkinda

Selam Bekir bey:
‘Başını kaşımalısın’ isimli yazınız en güzel yazılarınızdan biri olarak hafızamda yer edecek. Ellerinize sağlık.
Yazınız tümüyle katılıyorum.
Bu yazıyının arkasından Vatan’da Yiğit Bulut’un ‘Kendini yeniden doğurabilecekmi’ isimli yazını okudum. Sanki yazılarınız tedavi olup hastahaneden çıkabilmemiz için birleşmeye çalışıyorlar.
Ancak, biz hala geçmişimize arkamızı dönmüş, onlardan olmadığımız Batı’ya yalvaran, kompleksler içinde kıvranan bir toplumuz.
Anadolu üzerindeki olagelmiş çeşitli Asya/Türk kökenli toplumlardan/uygarlıklardan artakalan karışık bir toplum olduğumuzu idrak edemeyerek, ve hatta yeterli bulmayarak, hala kimlik aramakta olan bir toplumuz. Kendini tanımayan bir toplumuz.
Yarıya yakını, takiyeye kanan, bir çuval kömürle satın alınabilen, hür yazarlarının bile yarısı Baykalı haklı çıkarmaya çalışan bir toplumuz.

Bu toplumun aklı başında kalanları kadar, özellikle aklı ermeyenlerinin yön gösterilmeye ihtiyacı var.
Milyonlar meydanlara çıktı, dolandılar, yönsüz geri döndüler. Kimin arkasına gideceklerdi? Baykalın mı?

Seçimlerden evvel AKP’yi geride bırakmak için CHP’nin yenilenmesi, Baykal ve diktasının değişmesi aşikardı. Başlattığım kampanyaya en değerli vatansever yazarlarımız bile katılmadı! Şayet bir hareket gerçekleşseydi bugünki çıkmazda olmazdık.
Yön vermekle sorumlu yazarlarımız bu işte maalesef çok geç kaldı. Bugün artık tamamen zırvalayan Baykal’a söylenmek çok geç ve neye yararki?
Birkere ölüm hançeri can çekişmekte olan CHP’nin kalbine saplandı. Artık ölümünü seyredeceğiz.

Bekir bey, kafasını kaşımaları bittiğinde nereye gidecekler? Bizler onlara bir seçenek yaratabiliyormuyuz? Sorun bu değil mi? Şayet bu toplumun seçeneği kendisinin yaratmasını beklersek, atı alan Üsküdarı gececek, belkide geçti bile. Bu durumun gelmekte olduğu 1940’lardan beri belliydi. DP zamanında daha da bariz oldu. O zamandan beri bu toplul kendi başına birtek olumlu adım attabildimi?
Her toplumun yöne/seçeneğe ihtiyacı vardır. Bizim ise çok fazla var dersek yanlış mı olur?

Sevgi ve saygılarımla,
Turgut A. Karabekir

About The Author

0 Comments