Mine Kırıkkanat Baykal yazısı hakkinda

Sayın Mine Kırıkkanat:

Yaşlı bir ağabeyiniz olarak sizi kucaklıyorum. Ellerinize sağlık, iyiki yazmışsınız.

Ben 2006 yılı yazında Baykal aleyhine ve CHP’nin yenilenmesi için kampanya başlatmıştım. O zaman yazılarım tali bir gazetede çıkıyordu ve bütün çabalarıma rağmen hiçbir yazar katkıda bulunmadı. Sonra Cumhuriyet’te yazmaya başlayınca doğrudan Baykal’a atıflarımı yayımlamadılar ve kapalı yazmak gerekmeye başladı. Seçim sonucu da malum, kortuğum gibi sonuçlandı.

Bir süredir gene CHP’nin yenilenmesi için yazmaktayım. Fakat gene yayımlanmıyor. Bu işte anlıyamadığımız bir sır olsa gerek. Hiçbir yazarın da yenilenme çabasına yardımcı olmayışı sanırım bunu kanıtlıyor.

AKP’nin gayesi CHP’nin zayıf kalması olduğundan, ne zaman bir yazı çıksa, CHP’yi zayıflatmaya çalışıyorlar yalanıyla konuyu çarpıtarak susuturmayı başarıyorlar. Hür basın da bunu yutuyor.

Atatürk ilkelerine bağlı, emperyalistlerin elinde olmayan, etkin bir muhalefetin olmadığı ortamda ne beklenir. Tek başıma yırtınıyorum, çok saygı duyduğum, değer verdiğim yazarlardan biler bu konuda yanıt alamıyorum. Sır nedir?

Tuncay Özkan CHP yenilenmezse parti kuracağını, Turhan Çömez ayni yola gideceğini açıkladı. Yani zaten olmayan birlik daha da parçalanacak. AKP’nin önü tamamen açılacak.

En kısa zamanda CHP’nin yenilenmesinine yardım edecek bir kampanya başlatmaktan başka olumlu bir girişim düşünemiyorum. Buna da yazarlarımızın konuyu ele almasıyla başlamak lazım diye düşünüyorum.

Fikrinizi bildirirseniz mutlu olurum.

Saygı ve takdirlerimle,

Turgut A. Karabekir
(Ali Turgut)

ps. Sanırım siz Fransadasınız. Ben de kışın Amerikada, yazın da Bodrumdayım.
Halen yazılarım genellikle iki haftada bir Cumhuriyet gazetesi Strateji bölümünde, ayda bir iki kere de gazetenin ikinci sayfasında konuk yazarlar bölümünde çıkıyor.
Son zamanlarda Ermeni konusundan ötürü Karabekir değil, Ali Turgut olarak yayımlanıyor.

About The Author

0 Comments