Yakup kepeneğe

Sayın Yakup bey:

Memleketin hali-pürmelalini burada tekrarla vaktinizi almayacağım. Vurgulamak istediğim sanırım müşterek acı noktamız CHP.

200 yılından beri yazılarım sebestçe yayımlanırken, yaklaşık iki yıl önce yazılarım Cumhuriyet’te Strateji bölümünde çıkmaya başladığınd, ilk üç yazımın ikisi,CHP’nin yenilmesine ilişkin etkin konuları içerdiğinden yayımlanmadı. Ondan sonra gönderdiğim her yazı,
muntazaman, genellikle iki hafta da bir çıkmakta devam ediyor. Tabii CHP’ye atıf yok.
Ekim 07 den beri de 7 yazım gazetenin ikinci sayfasında konuk yazarlar sırasında yayımlandı. Buraya gönderdiğim ve CHP ile ilgili yazıların ise hiçbiri yayımlanmadı!!!

CHP’de Baykal diktası devam ettikçe ve eskimiş kafalar yönetimde oldukça, ne memlekete faydalı olabilirler, ne de gelecek seçimlerde barajı geçebilirler. Sanırım bunun böyle olduğunu geriye kalan bir avuç satılmamış yazar da biliyor.

Türkiye’de bağımsız ve Atatürk ilkelerine bağlı muhalefetin olmaması bugüne kadar, dış etkilrle de olsa, darbelere neden oldu. Sonunun da nereye geldiği malum. Muhalefetsiz bir yönetimin de bizi nereye getirdiği aşikar. Bundan sonra nereye gideçeğimiz de artık belli.

Biz kaçkişiyiz toplumundan CHP toparlanmazsa yeni parti kurarız mesajı ve Turhan Çömez’den siyasi oluşuma dönüşecekleri yanıtı geldi.
Türkiyenin içine düştüğü bu duruma çok parti sitemi ile oyların bölünmüş olmasının neden
olduğu herhalde kendini kanıtlamış bir olay. AKP gibi etkisini genişletmiş olan bir sadaka partisine karşı parçalanmış bir muhalefetin hiçbir gücü
olamayacağı da sanırım tartışılmaz. Böyle olduğu halde tekrar yeni partilerin doğması zaten var olan parçalanmışlığı daha da sorunlu boyutlara
eriştirecek demektir. Bu da sadece AKP’nin ekmeğine yağ sürecektir.

Durum böyleyken, hür kalmış basının CHP’yi yenilmek babında hiçbir katkıda bulunmamasını anlamak zor.
Bir avuç yazarın geçmiş olaylar üzerinde sızlamalarıyla geleceği kurtaramayacağımız da kesin.
Etkin ve varlıklı bir muhalefetin katkısı olmadan çığlıklarımızın etkisiz kalacağıda malum.

Cumhuriyet gibi bir gazetenin bile bu konunun dışında kalmayı seçmesini şayet siz biliyorsanız ve beni aydınlatabilirseniz çok mutlu edersiniz.
Bu engeli aşmak için bir öneriniz olursa, onu da esirgememenizi rica ederim.
Saygılarımla,

Turgut A. Karabekir
(Ali Turgut)

About The Author

0 Comments