GKB Yaşar Büyükanıta

Sayın Genel Kurmay Başkanımız,
Sayın Yaşar Büyükanıt:

16 Ocak Çarşamba günü, Cumhuriyet gazetesinin ikinci sayfasında çıkan yazımı ekliyorum.

Bu mektup ile vurgulamak istediğim iki nokta var:
Birincisi, hiçbir kılıcın sizi kesemeyeceğidir.
Vatan ekonomik bir sıkıntıdan çok daha büyük zorluklara sürükleniyor. Bunlara mani olmanızı size kimse söyleyemez. Ancak yaratılan ekonomik korkuların da yapay olduğunu söylemek gerekir. Olası bir kriz, furyadan faydalanan bir avuç üst düzeydeki iş sahiplerinden başka kimseye etkili olmayacak, hele halkımızın büyük bir kesimi farkında bile olmayacaktır.
Sıcak paranın kaçması ise bizim kurtuluş yolumuzun açılması, YTL’nin gerçek değerine dönmesi, KOBİ’lerin tekrar canlanması demektir. Emperyalistlerin kıskacından kurtulmamızın başlangıcı sayılacaktır.

İkincisi de, CHP’nin hala sandalye kavkasında vakit öldürerek, vatanı en çok ihtiyacı olduğu bir dönemde muhalefetsiz bırakmasıdır.
Yazımı, gönderdiğim halde yayımlanmayan diğer bir yazımdan iki paragraf alarak bitiriyorum:
“……….. Sivil darbe, ordudan başka bütün kurumlarda gerçekleşiyor. Hukuk devletlerinde halk ve muhalefet beraber hareket ederek, yozlaştırılan milli ilkeleri onarmayı başarabilirler.
Yurdumuzda birçok defa darbeye gerek doğmasının nedeni, kısaca, milli çıkarları ve Atatürk ilkelerini koruyabilecek, güvenilir bir muhalefetin yokluğu olmuştur………CHP’nin gereksinimi, eski diktasından hiçkimseyi içermeyen, bağımsız ve iktidar için örgütlenmeye niyetli, Atatürk ilkelerine bağlı yepyeni bir yönetime teslimidir. Sayın Baykal bu geçişi başarmak yeteneğindedir. Türkiyenin demokratik bir şekilde istikbalini belirleyebilmesi ve belki son fırsatı, ona bağlanmış görülüyor…………”

Sizin çok şeye muktedir olduğunuza inanıyorum.
Saygılarımla,

Turgut A. Karabekir

About The Author

0 Comments