Merhabalar Turgut Bey,

Merhabalar Turgut Bey,

 

  1. mayıs. 2007 günü yayınlanan Cumhuriyet-Strateji ekinde çıkan yazınız için size çok çok teşekkür ederim. Hala bir şeylerin bilincinde olmayan insanları ABD, AB ve AKP hakkında ve gerçek amaçları hakkında bilgilendirdiğiniz için sağolun. verdiğiniz bilgilerle paralel bilgiler içeren bir kitap okuyorum şu sıralar ve herkese tavsiye ediyorum okumaları için ama malum, pek okuyan bir millet değiliz. Bahsi geçen Kitap ise M. Emin DEĞER’in Oltadaki Balık Türkiye adlı eseridir.

Ben bir evrenkent öğrencisiyim. Çevremde gördüğüm şuursuz arkadaşlarımın, yani Atatürkümüzün güvenip de koca bir ülkeyi ve geleceğini teslim ettiği gençliğin bu konularda nasıl olup da bu kadar bilinçsiz olduklarına hayretle bakakalıyorum. Pekçoğu gibi onlar da medeni olmanın batılılaşmaktan geçtiğini ve batılılaşmanın ise batı kültürünü ve dilini pat diye bünyelerine dahil etmekle elde edeceğine inanıyorlar. Ne büyük ortadoğu projesinden ne de ABD tarafından bu projede Türkiye’ye biçilen gizli görevden haberdârlar. Ve üzülerek görüyorum ki hala Akp ve yandaşlarını iyi hizmetkârlar olarak örenler de var. Hadi halkın cahil kısmını uyutabiliyorlar baştakiler, ama bir evrenkent öğrencisi pek çok bilgiye sahipken nasıl oluyor da böylesine cahil olabiliyor anlamıyorum.

Size sorum şu olacak hocam, bu konuda gençleri bilinçlendirmek için neler yapılabilir ve bu konuda benim ya da bulunacak gönüllülerin ne katkısı olabilir? Geç olmadan bir şeyler yapılmalı çünkü artık.

(not: yazılı yayından başka çözümler gerekiyor izlenimlerime göre çünkü malesef buradaki öğrencilerin-ki genelde de durumun farklı olduğunu sanmıyorum- okuma oranı çok düşük.)

Yanıtınız için çok teşekkür ederim şimdiden hocam.

İyi çalışmalar, iyi günler. Sağlıcakla kalınız.

About The Author

0 Comments