Sayin Emin bey:

Sayin Emin bey:

 

Katlandiginiz fedekarliklara, gogus gerdiginiz tehlikelere takdir ve saygiyla bakan, yazilarinizi devamli izleyen bir okurunuzum. Temennimiz sizin gibilerin susturulmamasidir.

 

Benim bilgi birikimim sizlere akil verecedek derecede olamaz. Yazinizin sonunda, – Bilen versa soylesin cagrisindan cesaret alarak bir iki noktayi dikkate getirmek istiyorum:

 

“Tavsan daga kizmis/Dagin haberi olmamis” sozunu unutmayalim. Palavra kirmizi cizgiler, yakilan yesil isik anlamindan oteye gecmemistir. Uygulanmis olan politikamiz budur, ve kesinlikle yanlistir, bizi bugunki cikmaza sokmaktadir.

 

Evvela sorulmasi gereken bizim komsu bir ulkede, yillarin isdibdatindan kurtulmak icin gayeret gostererek, ABD gayeleri ve yardimi ile bile olsa, egemenliklerini kazanmak isteyenlere mani olmak hakkimiz varmidir?

Kendi egemenligini Osmanli imparatorlugunun kulleri uzerinden, yeni dogmus Kominist Rusya’nin silah ve altinlari yardimindan az da olsa faydalanarak kazanan bizlerin, bu konuya daha hassas olarak yaklasmamiz gerekmez mi?

 

Gaye, K. Irakta bir Kurt devletinin kurulup kurulmamasi degil, (halen kurulukustur) bu devletin bize zararli olmamasinin temini olamalidir.

Bu nedenle sorun, uygulanacak Politikamizin, Kurt Devleti ile olan iliskilerimizin hangi duzeyde bize daha cok faydalar saglayacagi yonunde olmasi degilmidir?

 

Kendi icimizde yuzyillardir beraber yasadigimiz, ele ele savastigimiz halde, neden bugune kadar hududumuzdaki komsu Kurt toplumuna kucak acmamis olmamizi sorgulamak gerekmez mi?

Dusunulen sadece Kurt devletinin bizim topraklarimiza tecavuz edecegi endisesiyken, neden onlarin bizim topraklarimiz ilhaki hic dusunulmemektedir?

Bunun cevabinin irklarin, halklarin arzusu degil, bastaki birkac kisinin, kitlelerin gelecegini tayinde etkin oldugunda bulabiliriz.

 

Kisisel cikarlar olmasaydi biz de bugun dunyanin en guclu ulkelerinden birisi olmus olabilirdik. Kisisel cikarlar olmasaydi, Saddam rejiminde ezilen bir Kurt toplumunun, model olarak sivrilmis bir cagdas Turkiye toplumuna katilmasi dogal olmazmiydi?

 

Doktirinler ile degil, milli hislerle degil, kisisel ihtiraslar ile kisitlanmis, kurresellesme adi altinda, emperyalist guclerin etkin olmaya basladigi bir ortamda yasadigimizi kabul etmemiz gerekiyor. Bu guclerin birinin kanadina siginmayi dusunmek, felakete suruklenmenin ilk adimidir. En affedilmez milli bir zafiyettir.

 

Kurtdistan konusunda herseye ragmen, bir damla bal’in, bir canak sirkeden daha fazla ari topladigini unutmamak gerekir.

 

Turkiye buyuk bir Ulustur, fakat kudretini kendisi anlamadikca itilip kakilmaktan kurtulmayacaktir. Bati bizim potansiyel gucumuzu bizden daha iyi tanidigindan, bizi cember icine almistir, ve cember daralmaktadir.

 

Biz hala agaclardan, ormani goremiyoruz, ve zaman akip gidiyor.

 

Saygilarimla,

Turgut Karabekir

Washington, USA

About The Author

0 Comments