Sayın CHP Milletvekilleri:

Sayın CHP Milletvekilleri:

 

Üç hafta evvel başlattığımız kampanya, göbek bağı olmayan basın mensuplarının konuyu ele alması, vatanseverlerin katılımı ile, geleçek seçimlerde bir birlik oluşturmak çabasıni hararetlendiri.

Halen çoğunluk, en köklü parti olan CHP’nin doğal olarak bu yolda öncülük yapması gerektiğini düşünüyor.   Ancak CHP parti yönetiminin bugüne kadar sergilediği tutum, tam bu yöndeki olumlu yaklaşımları itecek niteliktedir. Bu nedenle etkin olabilecek büyük bir kitle ümitsizlik içinde beklemektedir.

Bundan ötürü halen iki yeni partinin kurulmakta olduğu da gündemde bulunuyor.

Yeni partilerin kurulması, bugünden olduğu takdirde, zaten ayni düşünce tarzının sonucu olarak ortaya çıkmış, sayıları otuzu aşan partilerin sayısını arttıracak, güçlü olabilecek oyları daha da parçalayacaktır.

Birleşme geyret ve arzusu içindeyken, bu tür parçalanma, gayenin büyük bir olasılıkla gerçekleş(me)mesine neden olur.

Böyle bir durumda CHP’nin de birçok değerli Milletvekillerini, ve taraftarlarını süratle kaybedeceği şüphe götürmez.

Yeni kurulacak partilerin de milletin sırtına maddi yük olmaktan ileriye büyük bir güç olabileceği, TBMM’inde bir çoğunluk alabileceği, şimdilik imkansıza yakın olarak belirmektedir.

CHP yönetimi ile parti mensupları arasında olan gerginlik, ayrılım, ve yönetimin yaratmış olduğu diktaya karşıt hoşnutsuzluklar, herkezin bildiği bir gerçektir. Bu gerçek partiye karşı derin bir itimatsızlık doğurmaktadır.

CHP Milletvekillerine düşen vatani görev, yukarıdaki riskleri göz önüne alarak, bugünden, parti yönetimindeki gereken temizliği sağlamaları, ve yolu; hem arkadan gelenlere, hem de bugünden olumlu işaretler vermeye çalışan diğer parti mensuplarına, açmaları gerekir.

Statükoyu muhafaza emkele hem CHP hem de Vatan kaybedecektir.

Saygilarimla,

Turgut A. karabekir

 

About The Author

0 Comments