Ali Agva dan yanıt

 

Sevgili Turgut ağabey,

 

Beni düşünerek mailler yollamanıza teşekkür ederim.

 

Bahsettiğiniz haraketi uzun zamandır izliyor ve takdir ediyordum. Ancak, son mailinizde sayın Deniz Baykal’a karşı bir haraket başlatıldığını okudum. Ben sayın Deniz Baykal hayranı filar değilim. Sayın Çetin Altan’ın çok sık tekrarladığı bir cümle vardır. “Türkler düello etmez, pusu kurar” der. Sizin haraketiniz de işte böyle bir uygulama içerisinde. Karşı olduğunuz şahsın karşısına mertce, erkekce çıkmıyor, mailler ile arkadan gizli gizli pusu kurarak eylem yapıyorsunuz. Şayet gücünüz varsa kurultaya gider, genel başkan adayınızı çıkartır, mevcut genel başkanı seçimle devirir, kendi genel başkanınızı seçersiniz. Dürüst siyasetin ve siyasetcinin izlemesi gereken yol budur. Daha başlangıçta ilkesiz davranan haraketinizi bundan böyle desteklemediğimi ve bu konuda hareket tarzınızı herkeze anlatacağımı bildirmek için size yazarak zamanınızı aldım. Size iyilikler dilerim. ALİ AĞVA

Fikirlerini bana bildirdigin icin tesekkur ederim.Sevgili Ali:

Benim Baykalin sahsina karsi hicbir husumetim yok. Hareket noktan bir caresizlik tepkisidir. Memleketimizin icine dustugu durumda bir birlesmenin yolunu acacak hareket lazim. Konustugun , dinledigim. okudugum kisilerin hepsi Baykalin partinin onunu kapadigini savunuyorlar. Benim bir adayim yok, olamaz da, cunki parti ile alakam yok. Sen de takdir edersin ki kurultaya gidip birsey yapmak degil benim, parti icindekilerin bile artik yetkisinden Baykalin diktasi nedeniyle alinmis vaziyette.

Karsimizda olan kisiler degil yurdun butunluk ve egemenligidir. Bunu kaybetmemek icin birkac kisinin yerinin degismesi, binlerce kisinin olumunden cok daha ehven degilmidir?

Gene de hareketinde serbestsin, bunu da kinamam.

Sevgilerimle,

TK

About The Author

0 Comments