Migros, Gima, Kipa, ve yelken

 

Bundan yaklaşık bir asır evvel, sanırım şair Mehmet Akif, günün acılarını belirten şiirinde, Emperylist güçlerin medeniyet kısvesi altında yurdu sömürmelerini, “Medeniyet dediğin, Tek dişi kalmış canavar” diyerek dillendirmişti.

Bodrum büyümeye başlayınca, yeni teknolojinin gelişme adı altında getirdiği süpermarketlerle, esnafını, bakkalını, kasabını, zerzevatçısını, yâni renginin büyük bir kısmını, kaybetti.

Hepimiz bunu kontrolsüz, derinini, sonucunu, fazla düşünmeden, yenilİk olarak kabullendik, ve ancak atı alan Üsküdarı geçtikten sonra aklımız başımıza geldi. Amma zaten pek fazla yapabileceğimiz de yoktu, akıntıya kapıldık.

Birkaç yıldır Bodrum’un Era yat kulubünün yetiştirmiş olduğu Güneycan Kaptan ve arkadaşları bize yelken şampiyonalarında büyük başarılar kazandırdılar. Son iki ay içerisinde Güneycan Laser 4.7 sınıfında Avrupa ikinciliği ve Dünya dördüncülüğü alarak, yurdumuzda bir İLK yarattı. Birkaç gün evvel Güneycan Türk Yelken Vakfı Laser 4.7 kılasında birincilik kupasını Bodrum’a getirdi.

Bu çocuklar, 8-16- yaş arası Optimist kılasında, yetişerek bizi bu şerefli sıralara yükselttiler. Bugün şayet biz büyükler onların başarılarının bilincinde olmazsak, hem onlara hem de Bodrum’a haksızlık etmiş oluruz.

Bodrum belediyesi ve Sayın Başkan Mazlum Ağan, büyük bir atılım yaparak İçmelerde halka açık olan bir yelken klübü tesis etmiş bulunuyor. Birkaç yıldır faaliyette olmaya çalışan bu klüp iftehar etmemiz gereken bir başlangıçtır. Bütün Bodrum’luların yardımına, bütün iş sahiplerinin katkısına mühtaçtır. Bu kulübün devamı ve verimli bir şekilde çalışabilmesi, Büdrum’da yetişmekte olan yavrularımızın sağlık ve karekterlerinin gelişmesinde büyük bir rol oynayacak en önemli unsurlardan birisidir. Yavrularımız ehil ellerde, İbrahim Erkula ve Koç Müjdat Temelli’nin yönetiminde yatiştiriliyorlar.

Bugüne kadar bütün yarımadamızı kaplamış olan Migros ve Gima marketleri, şimdi de onlara ilave olan Kipa, halktan sadece almaktadır. Yarımadamız için, Bodrum için, hiçbir somut katkıda bulunmamışlardır.

Bodrum Yelken Kulübünün devam edebilmesi için teknelere ihtiyacı vardır. Bu tekneler olmadan yavrularımızın alakasını çekmek, onları aramıza sağlıklı ve özgüvenli birşekilde yetiştirmek mümkün olmayacaktır.

Bu marketlerin yöneticilerini Bodrum Yelken Klübüne, en az dörder adet Optimist, ve birer adet Laser 4.7,  hediye etmeye davet ediyorum.

Bodrum’dan sadece almak yerine, şimdi de vermeye başlamak zamanı gelmiştir.

Borumun inşaatçılarını, yapacakları malzeme ve güç yardımıyla, kulübe bir dershane ilavesine davet ediyorum.

Bodrum’a ve Bodrum gençliğine nekadar fazla veririsek okadar fazla meyva toplayabiliriz. Bodrum bizim sorunumuzdur, biz yardımcı olmalıyız. Yukarıdan beklemekle hiçbirşey olmaz.

Sayın Süpermarket sahipleri kesenin ağzını açmak zamanı gelmiştir, Bordum’lular bunu sizden bekliyor.

Sayın inşaatçılar, bir odacık sizler için bir hiçtir, elinizi uzatınız.

Luzumlu numaralar: Meral Günaydın 0252-316-8116

Bodrum Yelken Kulübü 0252-316-5921, Koç Müjdat Temelli.

 

About The Author

0 Comments