Laübalilik

 

Antik Tiyatronun önünde kaldırımlar üzerine park edildiğini görüyor ve acaba neden Belediye buradan para almıyor diye düşünüyordum. Bir araştırma yapmak niyetindeyken, geçen aakşam konsere gidince başka bir durumla karşılaştım.

Geçenler bilirler, bu yöre akşam saat 19 dan sonra kordonlanıyor ve bazısı sivil, bazısı polis olan kişiler, park yapılmasını kontrol altına alıyorlar. Polisler tiyatronun önünde konuşmakta idiler, bir motorsiklet kordonları koparark geçti, ses çıkaran olmadı, biz yolumuza devam ettik ve tiyatronun önünde bırakılmış açıklıktan girerek genç bir delikanlının gösterdiği kaldırım üzerine park ettik.

Yanımıza geldip para istedi, ve sorduğumuzda bunun Bodrum Sağlık Vakfı için olduğunu söyledi. İstediği beş lirayı verdik ve elimize üzerinde sadece Bodum Sağlık Vakfı, Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi, yazan ve 03007 numarası olan, fakat ne tarihi, ne araç numarası, ne de ödeme miktarı bulunmayan bir kağıt parçası verdi.

Herkez kaç para veriyor, benden istenen doğrumuydu, bu paranın mikdarı nasıl kanıtlanıyor, hesabı nasıl tutuluyor belli değil.

Hiçbir yerde bir bilgi yok. Verilen para sabit değilse hesabı nasıl tutulur? Bu Vakıf nedir? Parayı bunun toplaması için kim karar vermiştir?

Usulen bu gibi bağışların hangi devlet veya belediye kararına göre alındığının üzerinde yazması gerekmez mi?

Antik Tiyatronun kentimize bir kazanç olduğuna ve sosyal hayatına katkıda bulunduğuna memnunuz. Ancak bu oraya gelmek imkânında olmayan birçok kişiye büyük sıkıntı olmaktadır. Yolların hemen hemen her akşam kısıtlanması tarfik sorunları yaratmakta, ve zaten gerekenleri yapmaya yetişemediklerini söyleyen polisin katkısını gerektirmektedir.

Kent verdiği bu servisin karşılığını almalı, halk da katlandığı sıkıntının bedelinin doğru ellere gittiğini bilmelidir.

Biz yaparız sen uy tutumu ayıptır, laübaliliktir, uygarlıkla da hiç bir alakası yoktur.

Ödenecek bedelin nekadar olması gerektiği açıkca görülür bir şekilde levkhalanmalı,

Toplanan para, belediye, polis ve bir vakıf arasında bölüşülmeli,

Verilen makbuzlar bütün bu bilgileri içermeli,

Ve plaka numarası, tarih, ödenen mikdar, makbuz numarası, yazılmalıdır.

Konser saati geldiğinde kapının önü ana baba günü oluyor. Karşıdan karşıya geçmek isteyenler akan trafikle boğuşuyorlar. Bu arada orada vazifelendirilmiş polisler bir araya gelmişler ve sohbet ediyor görüntüsündeler. Halkın sıkıntısiyle hiç alakadar olan yok.

Arada bir, bir genç canını tehlikeye koyarak kendini trafiğin önüne atıyor ve bir grubun zorla geçebilmesini sağlıyor.

Laübalilik, umursamamak, halka değer vermemek, kontrolsüzlük.

Herşeyde olduğu gibi, un var, yağ var, su var, amma biz hamur yapamıyoruz.

Tuuuuuuuuuh bize, yazıklar olsun.

Şikyet etmeyen, sesini çıkarmayan, isyan etmeyen bu koyun sürüsüne de sesleniyorum, ayıptır, ayııııııııp, çok ayıp.

About The Author

0 Comments