Bıçak kemiğe dayandı

 

Yokuş aşağı iki şeritli bir yol düşünün. Yolun iki tarafında kaldırım taşı vardır, yana kaçmak şansınız yoktur, genişliği iki şeritten az fazladır. Her iki yanında iş yerleri sıralanmıştır, ve günün her saati otolar ve yayalar bu iş yerlerini kullanmak zorundadırlar. Tepedeki ışktan kopan araçlar birbirini geçmek amacıyla çılgın gibi uçarak saldırırlar. Fakat yolun kenarına vasıtalar park etmiştir, yer kalmayınca saygısızlar ikinci sırayı oluştururlar, grip çıkanları da eklerseniz, burada çok zaman yol bir şeritten aza iner. Bu yörede ne park etmeme işareti, ne de polis vardır.

Burasının Afganistan’da, Tanzaniya’da, Çemişgezek’te olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Burası Modern Türkiye’nin, ikinci turist merkezi olmaya çalışan Muğla İlinin, Bodrum İlçesinde, ana yol izerinde Oasisin karşısındadır.

Dün bir dostuma rastladım, beti benzi atmış, öfkeli ve çaresiz bir vaziyette, yandı yakındı. Gene buradan geçerken arkasından bastıran kamyonun, önünde yolu tıkayan saygısız alçakların arasında canını zor kurtarmış, ettiği bedduaların bini bir para.

Kendisne bütün kalbimle katılıyorum. Benimle beraber birçok defa buradaki sıkıntı ve tehlike dile getirildiği halde kimse kılını kıpırdatmadı. Evet ÖLÜMLER’in olması bekleniyor. Ancak ondan sonra kriz komitesi kurulur, ailelerden af dilemeye gidilip, vergileri falan azaltılarak ölenler satın alınmaya çalışılır.

Ayıptıııııııııır, ayıp. İnsanlık, hayâ, terbiye, acımak, utanmak kalmadı mı? İnsanlara yakışır bir şekilde hareket etmenizi bekliyoruz, çünki biz insanız, davar değil.

Bu yol yapılırken ve yapıldıktan sonra, bu olayların olmaması için önlem alınması gerektiğini, bir servis yolunun gerektiğini, olamayan yerlerde, yolun biraz daha geniş olup paralel parka ayrılmış bir şerit oluşturulmasını tekrar tekrar yetkililerin dikkatine getirdik. Alınan en olumlu yansı bu yolun Kara Yollarına ait olması imiş. Vallahi pes, Kara Yolları iktidarsız, plansız, vurdum duymaz ise, bize, Bodruma servis vermekle görevlilendirilmiş sizler, oturup seyirci mi kalacaksınız. Bizim hakkımızı kim arayacak? Bizim emniyetimizi kim sağlayacak?

Bodrumda AB katılımı komitesi kurulacakmış! Ayol böyle bir ülkeyi AB neden alsın. Bizler bu kafa, bu biganelik, halka vermediğimiz bu değer ile, AB ye değil, Afganistan çöpçüler birliğine bile girmeye lâyik olamayız.

Burada birileri öldüğü zaman da kanları kimin parmaklarında olacak onu da umutmayalım.

Anlamayanlara, görmeyen gözlere tekrar yazıyorum:

  • Kesinlikle derhal bu yörede devamlı bir trafik kontrolü tesisi,
  • Kabil olan yerde servis yolunun yaptırılması,
  • Olmayan yerde, iki şeridi serbest bırakacak şekilde parelel park etme olanağımın, yol genişletilerek sağlanması,
  • Diğer kısımlara park yasağının konması, ve bu yasağın devamlı uygulanması,
  • Jandarma kavşağı ışıkları ile, Gümbet kavşağı ışıkları arasında 30 KM den fazla sürate müsade edilmemesi,
  • Bu bölgede kasisler ilavesi,

Gerekmektedir. Herhangi bir şekilde bunları gerçeklerştirmek, bizleri emniyete almak, sizin görevinizdir, bize yapacağınız lutüf değil. Vazifenizi yapmanızı bekliyoruz.

Son zamanların olumlu gibi olan hareketlerinizin gelişmelerine fırsat vermek için bir süredir, başka konularda yazmaktayken, bu gibi olaylara da artık dayanmaya sabrımız kalmıyor.

Sayın Kaymakamımız, Sayın Polis Müdürümüz, Sayın Başkanımız, lütfen bize Karayolları bahanesini okumayınız. Buna karnımız tok. Sizlerden çare bulmanızı, harekete geçmenizi, uygulama yapmanızı istiyoruz, bekliyoruz.

Bu yörede ölecek olan sizde olabikirsiniz, sizin çocuğunuz da olabilir, bunu da unutmayın. Sonunda ahretin olduğunu da aklınızdan çıkarmayın. Birgün herşeyin hesabı sorulur, sorulmuştur.

Rica ediyoruz, Lütfen greğini yapın.                                                    

About The Author

0 Comments