Atalet mi, cehalet mi?

 

10 Aralık 2003 ve 28 Temmuz 2004 tarihlerinde çıkan yazılarımda, Bodrum Belediyesi hudutları içinde olan iki yol kavşağında yapılması gereken onarımları yetkililerin dikkatine getirmiştim. Bu kavşaklarda hâlâ bir onarım yapılmadığını üzüntü ile izlemekteyim.

Bu tür bir sorun, Bitez yolu üzerinde Aktur ayrılımında mevcut iken, yapmış olduğum uyarı ile, sayın Başkan Remzi Güngör tarafından iki yıl evvel derhal yaptırılmış ve bu kavşak medeni bir düzeye girerek tehlikeli durum ortadan kalkmıştı. Bilahere Aktur Ortakent ayrılımındaki kavşak için benzeri uyarıyı yaptığımda, Sayın Remzi Güngör hemen bu kavşağın da onarımını yaprtırdı.

Aynı yarımada üzerinde yaşayan bu iki belediye arasındaki bu görüş ve anlayış farkının nasıl mevcut olduğunu anlamak kolay değil. Birisi uygarlık diğeri cehaletmidir, yoksa birisi halka değer vermek diğeri umursamamakmıdır bunu sizlerin takdirine bırakıyorum. Benim gördüğüm gereğinin yapılmış veya yapılmamış olmasıdır. Bitez Belediyesi uyarılara birkaç hafta içerisinde yanıt verdiği halde, Bodrum Belediyesi iki yıldır hiçbir önlem almamıştır. Bitezin göstermiş olduğu uygarlıktan Bodrumun utanarak harekete geçmesini ümit etmekte olduğumdan konuyu birkere daha sayın Belediye Başkanımız Mazlum Ağanı’ın dikkatine getirmeyi bir borç biliyorum.

İçmeler yolu üzerinde, Dr. Mümtaz Ataman Caddesi ile Derviş Güngör Caddesinin birleştiği yer ile,

Gümbet kavşağı yakınında, Sadi Irmak ve Turgut Reis caddelerinin, birleştikleri yerde bulunan mevcut kavşaklar, en iptidai bir şekilde kadere bırakılmışlardır.

Bu kavşaklarda üç yol bir araya gelmekte, hiç kimse nasıl hareket edeceğini bilememekte, ve her an tehlikeli durumlar yaşanmaktadır. Bu sıkıntı okadar uzun zamandır devam etmekte ve okadar açık bir şekilde olagelmektedir ki, bunun yetkililer tarafından görülmemesi, vaya bilinmemesi, söz konusu olamaz. Her iki kavşakda da zaman zaman çok tehlikeli anlar ve keos yaşanmaktadır.

Bu kavşaklarda ya yol üzerine kaldırım kenar taşı ile yapılacak adacıklar ile, veya çalışıp çalışmadığı belli olana kadar, Bitez’in yaptığı gibi, yol çivileriyle (kedi gözleri) vasıtaların yönlendirilmesi gerekmektedir. Trafik lambasına gerek olamdığını ve, sorunun ilk yol hakkının kimde olduğunu belirten levhalarla halledilebilceğini de hatırlatmak isterim.

Her iki kavşakta da, değişik yönlerden gelen trafiği, yoğunluk derecesine göre öncelik sağlayarak, yönlendirmek gerekmektedir. Bodrum Belediyesinin bu sıkıntılı durumu en kısa zamanda gidermesini rica ve talep ediyoruz.

Gereken onarımların yapılmaması halinde, Belediyenin halkın ihtiyaçları umursamadığını, değer vermediğini varsaymaktan başka bir seçeneğimiz kalmayacak, bu tutum da iki Belediye arasındaki uygarlık farkının simgesi olacak.

Yetkililerin sorumluluğu, kendilerini yapmaları için seçtiğimiz görevi gereğince yapmalarıdır, halkımızın sorumluluğu da görevini yapmayanlardan hesap sormaktır. Kendilerinden vazifelerini yapmalarını bekliyoruz. Eğer hesap sormazsa suçlu olan halkımızdır. Her toplumun ancak hak edebildiği yönetime kavuştuğunu, ve başka şeklinin de hiçbir zaman gerçekleşmediğini unutmayalım.

 

About The Author

0 Comments