Parayla değil, 1/2

 

Daha evvelce başka bir yazımda yetkililerden, Bodrumun yollarındaki çeştli bozuklukları, düzensizlikleri, noksanları, düzeltmek gayesiyle etrafı dolaşmalarını önermiştim. Bir yıldan fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen hiçbir önlem alınmadı. Merak ediyoruz, acaba Bitez’de, Ortakent’te, Turgutreis’de başlayan bu medeni anlayış ve arzu neden Bodrumda yok?

Bazı şeyler vardır ki, çok bürokrasiye veya çok paraya dayanır, tahsisat çıkamaz ve yapılamaz. Amma birçok şey de vardır ki, para en arka plandadır, gayret ve arzu ile çok şey kolayca yapılabilir. Bunları yerine getirmek yetkililerimizin görevleridir. Bazı şeyleri de halkın katkısını sağlayarak yapmak imkânı olabilir, illa belediyenin yapması gerekmez. Yeter ki halk belediyeye itimat etsin ve olumlu bir netice görsün.

Zaman zaman Bodrum’un eksiklikleri hakknıda başvurular yaptığım veya yazdığımda, şayet varsa yanıt, -bu bizim daireye ait değil, veyahut da, tahsisat yok, babında oluyor.

İki parçadan oluşan bu yazımda, ne yetki sahasına ne de tahsisata dayanmayan aksaklıkları ele alarak, bu önerilere acilen el atılacağını ümit ederken, bu kere bir bahane bulunup bulunamacağını da bayağı merak ediyorum.

 

10 Aralık tarihinde çıkan yazımda, Belediyenin dikkatine getirmiş olduğum aşağıdaki konuda, geçen altı ay içerisinde hiçbirşey yapılmamış olduğunu izliyorum. Bodrum Belediyesi hudutları içerisinde olan, ve Devlet karayollarına ait olmayan, iki yol kavşağını yetkililerin dikkatine getirmiştim, belki gözden kaçmıştır diye birkere daha tekrar etmekte fayda görüyorum, çünki bu can ve mal kaybına maal olacak bir meselesidir.

İçmeler yolu üzerinde, Dr. Mümtaz Ataman Caddesi ile Derviş Güngör Caddesinin birleştiği yer ile, Gümbet kavşağı yakınında, Sadi Irmak ve Turgut Reis caddelerinin, birleştikleri yerde bulunan mevcut kavşaklar, en iptidai bir şekilde kadere bırakılmışlardır.

Bu kavşaklarda üç yol bir araya gelmekte, hiç kimse nasıl hareket edeceğini bilememekte ve her an tehlikeli durumlar yaşanmaktadır. Bu sıkıntı okadar uzun zamandır devam etmekte ve okadar açık bir şekilde olagelmektedir ki, bunun yetkililer tarafından görülmemesi vaya bilinmemesi söz konusu olamaz. Bu durumda kalmış olmaları ancak bigânelikten ve umursamamaktan ileri gelebilir. İptidailiğe alışmış olmak birnevi hastalıktır.

Her iki kavşakta da, değişik yönlerden gelen trafiği, yoğunluk derecesine göre öncelik sağlayarak, yönlendirmek gerekmektedir. Bu da basit bir şekilde, mevcut yolun üzerine kaldırm kenar taşı ile yapılacak adacıklarla olabilir. Trafik lambasına gerek yoktur, ilk yol hakkının kimde olduğunu belirten levhalarla halledilebilir.

Bu tür bir sorun ,Bitez yolu üzerinde Aktur ayrılımında mevcut iken, yapmış olduğum uyarı ile, sayın Başkan Remzi Güngör tarafından derhal yaptırılmış ve bu kavşak medeni bir düzeye girerek tehlikeli durum ortadan kalkmıştır.

 

Diğer bir yüzkaramız da, koyduğumuz yasakları yerine getirememizdir. Neyzen Tevfik caddesiyle, ve Atatürk caddesi üzerinde park etmek yasaklanmış olmasına rağmen, buralarda devamlı park yapılmaktadır. Bu yasağın hiçbir anlamı olmadığı, yasağa uyulmamasının nedeni, bu mevkilerde park etmek zorunluluğundan doğmaktadır. Gerek halkımız, gerek esnaf, buralarda park edilebilmesinden yaralanmaktadırlar. Bu yasığı koyup takip edememekle, hem yasağın yersiz olduğunu kanıtlamış hem de halkımızı yasakları çiğnemye alıştırmış olmaktayız.

Girdi çıktı park ücretinin bile ikibuçuk miyon lirayı bulduğu bir durumda, halkın ihtiyacını makul bir şekilde karşılayabilmek gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen yollarda, paralı sayaçlı, kısa vadeli, 45 derecelik, park yapılmasına müsade edilmesi, yapılması gereken medeni bir hareket olacaktır, acilen tatbikini rica deiyoruz.

Devamı gelecek sayıda

About The Author

0 Comments