Bodrum Belediyesi Başkanlığına (Dilekçe)

 

Bodrum Belediyesi Başkanlığına

 

Dilekçe

 

 

Neyzen Tevfik Caddesi ile Atatürk caddesi kavşağında, Bodrum Belediyesine ait olan, kasap ve balıkçıları içine alan, dört tarafı yolla çevrili  adacık ve cıvarı şehir içerisindeki en toplu ticaret merkezlerinden birisidir.

 

Bilhassa yaz aylarında, park yeri olmadığından, bu mevkide alışveriş etmek halkımız için bir eziyet haline gelmektedir. Bu nedenle de halk alışverişten vazgeçmekte ve istemeyerek başka yerlere gitmektedirler. İşlerin en yoğun olacağı yaz aylarında bu bölgenin esnafı bundan yararlanamamaktadır. Halkımız da çok güzel olabilecek bu çarşıdan ve ürünlerinden mahrum kalmaktadırlar.

 

Manavların önünde kullanılamayan kalitesiz parkın yerine sıkıntıyı caddeden alacak ve dükkanlarımıza halkın gelebilmesini sağlayacak, süresi yarım saate sınırlı, sayaçlı, bir otoparka, ve balıkçıları dolaşan yol üzerinde gene kısa vadeli sayaçlı park yerlerine ihtiyaç vardır.

 

İlişikde sunulan plan veya benzeri tatbik edildiğinde mevcut parkın yerine 25 oto, yoldada 18 oto park edebilecektir. Ayrıca en az 80 kişi kapasitede bir lokanta sahasına yer açılacaktır.

 

Bu gibi bir işlem Neyzen Tevfik Caddesi üzerindeki park sıkntısını ortadan kaldıracak, halkımıza bu kaliteli ve güzel çarşı yöresinden istifade etmek imkanını sağlayacak, ayni zamanda da Belediye’ye de mevcut masrafın yerine büyük bir gelir kaynağı doğacaktır.

 

Bodrum içerisinde bu tür başka bir alışveriş yeri mevcut değildir ve böyle kaliteli bir çarşıya büyük ihtiyaç olduğu kaçınılmaz bir gercektir.

 

Biz, aşağıda adres ve imzaları ile belirtilen, bu civarın iş sahipleri Bodrum Belediye’sinden en kısa zamanda mevcut park yerinin kaldırılarak ilişik plan taslağında göterilen ve ekteki gazete yazısında belirtilen veya benzeri bir tarzda oto park imkanının gerçekleştirilmesini saygılarımızla talep ederiz.

 

(İş yerlerinden imza toplandı ve Belediye Başkanına gönderildi)

 

 

 

 

 

 

 

 

About The Author

0 Comments