Bitez Belediye Başkanına

Sayın Remzi Güngör

Bitez Belediye Başkanı

Bitez, Bodrum, Muğla

 

 

Sayın Başkanımız:

 

 

Bitez’in kalkınması yolunda yaptığınız çalışmaları ve gelişmeleri, takdir, zevk ve sevgi ile izlemekteyim. Bu hissimi ve sizin başarılarınızı da her fırsatta Yarımada gazetesinde çıkan yazılarımda dile getiriyorum. Bundan gayem hem Bodrumun beceriksiz ve atalet hastalığına yakalanmış belediyesini harekete geçirebilmek hem de sizin çalışmalarınızı halkın gözüne bir örnek olarak sokmaktır.

Geçen sene dikkatinize getirdikten sonra onarılan Aktur kavşağı için size tekrer teşekkür ederken bir noktayı daha hatırlatmayı faydalı buluyorum.

Bilemediğim bir nedenle Bodrumda ‘DUR’ işaretleri yolun yalınış yerine konmaktadır. Bu işaretlerin genellikle iki yolun kesişme yerinede olacakken kavşaktan on-onbeş metre evveline konulduğunu izlemekteyiz. Bu da herkezin dur işaretini dinlemeyerek yol kenarına kadar ilerlemesini ve birçok kimsenin de hiç durmamasına neden olmaktadır. Tatbik edilen bu tarz tamamen ulaslararası nizamlara aykırıdır. Dur işaretinin vasıtanın durması gereken kavşak noktasında, yol kenarı kesişme noktasında, olması şarttır.

Bu düzelmeler ile, zaten yasaları çiğnemeye hazır olan halkımızın, bu hususta teşvik görmesi önlenmiş olacaktır.

Birçok şeylerde olduğu gibi bu konudada liderliği ele alarak Bitez çevresindeki ‘DUR’ işaretlerinin yerlerini düzelttireceğinizi ümit ederim.

Sizin bir katkınız olduğunu bilmemekle beraber, geçen yıl Bodrum civarı için yazmış olduğum bir yazıdan sonra, yukarı yol üzerindeki su sarnıcının kullanılır hale oluşturulmasını büyük bir  memnuniyetle izledim. Bu konudada önderlik etmiş olan bütün alâkalılara teşekkür eder bu tarzın bütün Bodruma yayılmasını temenni ederim.

Bodrumun yegane şansı sizin kapasitenizde birinin belediye başkanlığına gelmesi olacaktır. Böyle bir günü ümitle beklemekteyim.

 

Saygılarımla,

 

 

 

Turgut A. Karabekir, Y. Mimar

Dragot Evleri, Begonvil Caddesi A-2

Torba, Bodrum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About The Author

0 Comments