Bodrum Devlet Hastahanesi kavşağı hakkında

 

 

 

 

Bayındırlık Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğüne

Ankara

 

20 Temmuz 2002

 

Bodrum  Devlet Hastahanesi kavşağı hakkında

 

 

 

Sayın yetkili:

 

 

Halen bu kavşakda her iki yönde yollar iki şerit olarak belirlenmiştir. Yol iki şerit olarak belirlenmiş olmasına rağmen, gerek ihtiyaçtan gerek yasalara aykırı herekete alışılmış olmaktan ötürü,  otolar beş bazen altış şerite oluşmaktadırlar.

Kavşakda bulunan işaret sol ve ileriye gidileceğini belirmekte iken, en sol şeritte duran oto ileri gitmek iştediğinde karşısında yeşil saha olduğundan sağa sıkışmak, ve hakkı olmayarak, sağındaki otonun yolunu kesmektedir. Zaten 4-5 şerite oluşmuş olan tarfik, ışıklardan sonra ikiye inmek zorunda olduğundan burada daimi bir keos yaşanmaktadır.

Sola dönüş için belirlenmemiş şekilde bırakılan yetersiz sahalar da gülünç bir şekilde görülmekde ve arzuya göre ya sola dönmek için yada sağdakinin önüne geçmek için kullanılmaktadır.

Bu mevkide yeteri genişlik bulunduğundan doğru gidecek  vasıtalar ile sola ve sağa döneceklerin şeritlerini ayırmak ve belirlemek gerekmektedir.

Mevcut işareti de değiştirerek, iki ayrı işaret koyup, sola doneceklere, sol tarafa, yalınız solu gösteren ok, doğru gideceklere de ortaya, çift doğru, sağ yana da sağa ok gösteren işaretler konulmalıdır.

Hali hazırdaki uygunsuz olan, çalışmayan, ve uluslararası nizamlara aykırı olan bu durum, devamlı olarak, her ışık değişişinde, halkımızı yasalara aykırı hereket etmeye zorlamaktadır.

Bu kavşakda küçük ve büyük vasıtaların da “U” dönüşü yapmaları gerektiğini belirmek yerinde olacaktır. Mevcut olan “U” dönüşü yapılamaz  levhasının kaldırılması gerekmektedir.

Bu kavşağın nasıl planlanması gerektiğini gösteren, hazırlamış olduğum, taslağı ilişikde sunuyorum. Alakalıların şahsi hislerini biryana bırakıp mantık ve bilgi çerçevesinde dikkate alacaklarını ümit ederim.

 

Saygılarımla,

 

 

 

Turgut A. Karabekir

  1. Mimar, AİA

Dragot Sitesi, Begonvil Cad. A-2

Torba, Bodrum, Muğla

turgutk@erols.com

 

Dağıtımı:          Bodrum Belediye Başkanlığına

 

 

 

 

About The Author

0 Comments