Bodrum birinci giriş / Yokuşbaşı kavşağı hakkında

 

 

Bayındırlık Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğüne

Ankara

 

 

Bodrum  birinci giriş / Yokuşbaşı kavşağı hakkında

 

Sayın yetkili:

 

Hâlen bu kavşakda her iki yönde yollar iki şerit olarak belirlenmiştir. Ana yol üzerinde her iki yöndede yoğun bir şekilde sola dönen vasıtalar bulunmaktadır. Yol iki şerit olarak belirlenmiş olmasına rağmen, gerek ihtiyaçtan gerek yasalara aykırı herekete alışılmış olmaktan ötürü,  otolar dört bazen beş şerite oluşmaktadırlar.

Kavşakda bulunan işaret sol ve ileriye gidileceğini belirmekte iken, en sol şeritte duran oto ileri gitmek iştediğinde karşısında yeşil saha olduğundan sağa sıkışmak, ve hakkı olmayarak, sağındaki otonun yolunu kesmektedir. Zaten 4-5 şerite oluşmuş olan tarfik, ışıklardan sonra ikiye inmek zorunda olduğundan burada daimi bir keos yaşanmaktadır.

Bu mevkide yeteri genişlik bulunduğundan doğru gidecek  vasıtalar ile sola ve sağa döneceklerin şeritlerini ayırmak gerekmektedir.

Mevcut işareti de değiştirerek, iki ayrı işaret koyup, sola doneceklere, sol tarafa, yalınız solu gösteren ok, doğru gideceklere de ortaya, doğru, sağ yana da hem doğru hem sağa ok gösteren işaretler konulmalıdır.

Hali hazırdaki uygunsuz olan, çalışmayan, ve uluslararası nizamlara aykırı olan bu durum, devamlı olarak, her ışık değişişinde, halkımızı yasalara aykırı hereket etmeye zorlamaktadır.

Bu kavşağın nasıl planlanması gerektiğini gösteren, hazırlamış olduğum, taslağı ilişikde sunuyorum. Alakalıların şahsi hislerini bir yana bırakıp mantık ve bilgi çerçevesinde dikkate alacaklarını ümit ederim.

 

Bu çalışma hazırlandığı sırada, evvelce yazmış olduğum Torba kavşağında olumlu lambaların değiştirildiğini izledik. Bununla kim alakadar olmuş ise kendilerine teşekkürlerimizi sunarız.

 

Saygılarımla,

 

 

 

 

Turgut A. Karabekir

  1. Mimar, AİA

Dragot Sitesi, Begonvil Cad. A-2

Torba, Bodrum, Muğla

turgutk@erols.com

 

Dağıtımı:          Bodrum Belediye Başkanlığına

 

About The Author

0 Comments