Sayın Başkanımız:

 

Sayın Remzi Güngör

Bitez Belediye Başkanı

Bitez, Bodrum, Muğla

 

 

Sayın Başkanımız:

 

 

Mualla Taylanın vasıtası ile ziyaretinize gelip sizinle tanışmış olduğumdan çok mutluyum.

Bu yazıyı fırsat bilerek birkere daha Bitez’de yaptığınız olumlu çalışmalardan dolayı sizi candan tebrik ederim.

Bundan bir müddet evvel Bodrum’un nizamsız yol kavşakları hakkında Vekâletlere yazılar yazmıştım. Bundan bir netice ve düzeltme çıkacağında pek ümîdim olmamasına rağmen vazifemi yerine getirmekteydim. Bu arada sizi doğrudan doğruya ilgilendiren bir durumu da dikkatinize getirmeyi bir borç bilmekteyim ve sizin elelrinizde bunun düzeltileceğinede şüphem yok.

Akturdan çıktıktan bir süre sonra yol Bitezden gelen yol ile birleşmektedir. Akturdan gelen tarafta kavşağa gelmeden evvel bir (dur) işareti vardır. Ancak bu işaret beynelmiler kaidelere aykırı olarak durulması icap eden yerden 3-4 araba boyu daha evveline konmuştur. İşaretin konulduğu yerde durulduğunda kavşak uzakta olduğundan hiçbir şey görülmemekte ve hiçbir yararı olmamaktadır. Bu nedenle de hiçkimse bu işarette durmamaktadır. Her geçen de haklı olarak bu nedenle kanuna aykırı hareket etmektedir.

Bu işaretin beynelminel usullere göre tam kavşakda durulması luzumlu olan yerde olması gerekmektedir. Ancak bu şekilde zaten çok zor açıda bir birleşim olan bu kavşakda tehlike biraz önlenmiş olacak ve ayni zamanda vatandaş kanunu çiğnemeye teşvik edilmemiş olacaktır.

Birinci kademe olarak bu işaretin yerinin değiştirilmesini sağlamak gerekmektedir.

İkinci kademe olarak da burada tehlikeyi önlemek için üçkenimsi bir daire sistemi oluşturulması da düşünülebilir.

Bu hussların sizin dikkatinizden kaçmış olduğuna şüphem yok. Gereğini bir an evvel yapacağınızada güvencim var.

Çok iyi başlamış olduğunuz ve herkezin takdirini aldığınız bu işde size tekrar başarılar diler ileride Bodrum Belediye Başkanlığına gelmenizi ümit ve temenni ederim.

 

Saygılarımla,

 

 

 

Turgut A. Karabekir

Dragot Sitesi, Begonvil Caddesi A-2

Torba, Bodrum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About The Author

0 Comments