Orhan Bursalıya yayın hakkında

Orhan bey:

 

Yaklaşık bir yıl evvel size ilişikteki yazıyı gönedrmiştim. Notumda da, ana gazete vaya Bilim ve Teknolojide yayımlanma seçeneğini günün olanaklarına uygun olarak size bırakmıştım. Bilidiğim kadarıyla yazım yayımlanmadı.

Sel devam ediyor.

Can kaybı devam ediyor.

Cehalet devam ediyor.

Fakir fukara canını ve malını kaybediyor.

Duyarlı olması gerekenler susuyor.

Yetkililer sorumluluğu daima başkasına yüklüyor.

Bilim çerçevesinde hiçbir önlem alınmış değil.

Bilinçli geçinenler saçma sapan önerilerde bulunuyor ve bunlar yayımlanıyor.

 

Atatürk “Manevi mirasım bilim ve Akıldır”, “Biz daima arayan ve onu buldukça, bulduğumuza inandıkça, ifade etmeye cesaret eden adamlar olmalıyız” demişti. Hani biz onun izindeydik!

Bence sağır duymaz, kör görmez, bunlar doğaldır, dinlememek ise bambaşka bir noksanlıktır.

 

26 Haziran Sürdürülebilir Yaşam ekinini okuduğumda gene içime acılar çöktü. Soruna somut ve bilimli yöntemler getirecek yazılar yerine, olayın yüzeyini bile eşeleyemeyen, Neoliberal politika- Tahribatı azaltmak mümkün- Kentlerin büyümesi gibi, genel yorumlar ile dertlerin deşilmesinden başka biryere varılmamasını seyir, gerçekten acıtıyor.

Cözümler getirmek yerine derleri başkalarının omuzunda ağlayarak üzerimizden atmak yazarlıkmıdır? Ne fayda sağlar?

 

Yazımda belirttiğim gibi sel konusu genel yorumların ötesinde ele alınması gereken somut bir bilim dalıdır. Bu daldan da ülkemizde kimsenin haberdar olduğunu henüz görmüş değilim. Hiçbir uygulamanın olmaması da bunun kanıtıdır.

Aydın ve deneyimli bir yazarın görevinin olayları sadece halka duyurmak değil, bilim çerçevesinde çözümleri de ortaya koymak, uyarmak olduğunu düşünüyorum. Bunu yapmanın da vatan borcumuz olduğuna inanıyorum.

 

Size karşı olan bütün saygım ve hörmetim mahfuzdur. Şayet yazımın neden yayımlanmadığını söylemek nezaketinde bulunursanız müteşekkir olacağım. Bukadar önemli bir bilim dalının aydınllığa çıkarılmasının, yetkililerin dikkatine getirilmesinin, neden ısrarla üzerinde durmadığımız hususunda beni aydınlatmanızı rica ederim.

Attachments area

Preview attachment Sel olaylari ardindan 13 Eylul 09

About The Author

0 Comments