Gaza geldik

Remove the row

Column: 1

Öyle bir gaz üstüne basmışız ki uçuyoruz. Zâten iyi olan ekonomimizin daha da iyi olacakmış. Müjdeyi verdiler, “Gaz faturalarında indirim olarak yansıyacak” diye halkı bugünden sevindirdi. Maliyet hesabına gerek yok ki, 4-5 yıl sonrası biliniyor.

Boru döşemek pahalıdır deniyot! Ayol devlete bir kuruşa mal olmaz, onu Allah’ın izniyle yap-işlet olarak verirlerse, masraf sıfır olur, halkımız da cömert katkısıyla kullanır. Köprülere hastanelere baksalar görecekler, amma nerde, halk hem kör hem dilsiz.

Gazı o kadar derinden çıkartmak için bir rivâyet, rüzgâr değirmenlerin kullanılması, diğeri de yeni teknolojiler ile borusuz karaya taşınacağı olabilirmiş. Hattâ kanal yapılınca Karadeniz’in alçalacağı bile faydalı olacağı düşünülüyormuş.

Tabii Deroristler hemen karşı çıkmışlar amma onların Nuh’un gemisinden bile iletişim kurulduğundan ve izâfiyet teorilerinden haberleri yok! Zaman nedir ki, bugün dündür, din ise bugün olabilir! Kuantum falan! Bu anlayacak adam gerek, adam. O Gominist yazarların maksadı kötü, Onların susturulması câizdir.

Onlar bir süre tutturmuşlardı; gazı en pahalı bir alıyoruz diye. Bilmiyorlar ki biz en kalite gazı aldığımızdan fazla veriyoruz. Bakın kalitesiz gaz alan AB ülkelerine, lambaları geceleri kandil gibi yanıyor, kandil! Bilmeden konuşuyor bu Gomiler.

Biliyorsunuz yerli otoda da böyle yaptılar, hâlbuki bak o uçtuuuu. Uçtu tabii biraz fazla güçlü yapmışlar, çok yükseklere uçmuş sen ondan göremiyorsun.

Nükleer santral yapılıyor o tamamlandığında bu sefer bum diye uçacağız. Daha bugünden hesap etmişler servise girdiğinde o zaman aldığımız gaz fiyatından daha aşağıya dağıtılacakmış. Her şeye karşı çıkan o kâfirler kaza olur diye patırtı yapıyorlar. Bilmiyorlar ki Ruslar Chernobil patlamasından çok tecrübe edindiler. Patlamadan sonra radyasyonun yayılmasını önlemek için eski binanın üstüne yeni bir bina ile kılıf geçirip kapattılar, Aynı zamanda da on yıl istihdam sağladılar, hâlâ da çalışıyorlar.  Yâni her şeyin çaresi düşünüldü. Onu bile bilmiyolar!

Depremin zarar vermesinden korkanlar da gâliba AFAD’ın varlığını bilmiyorlar. Onlar varken ne korkuyorlar ki! Bak enkaz altından kaç kişiyi kurtarıyorlar. Elbet radyasyonun da bir çaresini biliyorlardır. Sen kendi işine bak, büyüklerin işine karışma!

Ekonomi zâten uçuyor, ona laf yok dorusu. Kötü olsa halk hiç susar mı? Yollarda olur, şikâyet eder, sızlanır. Bak süklüm püklüm oturuyor herkes. Bu laflar hep o Deröristlerin işi!

Bu gazın çiftçiye de faydası olacak. Gaz bollaşınca petrol kullanılması azalacak, talep azalınca fiyat düşecek ve çiftçi ucuz alabilecek. Bu suretle de çiftçi borçlarını ödeyecek ve kalkınacak. Siz o Goministlere bakmayın, bu incelikleri göremezler

Column: 2

Birileri tutturmuş. “Güneş enerjisinden elektrik üreten çiftlikler Güney sahillerimizde bol güneşli yerlerde kurulsun diye! Yapılması ucuzmuş da, beş yılda kendini amorti ediyormuş da, hiç tükenmez bir kaynakmış da, daha neler, neler. Panel fabrikası kurulunca dünya pazarında yerimizi kapacakmışız ve bağımlılıktan kurtulacakmışız! Onlar hesap bilmiyor! Bir işi bir defa yaparsan sonra gençlerin işsiz kalacağını düşünmüyorlar. Devamlı yenilemek isteyen bir şey olacak ki işsizlik olmasın.

Sonra, Akdeniz sahilinin sıcağında o işleri yapmak kolay mı? Yazık insanlara! Bak Karadeniz’in serin sularında, rüzgârında rahatça çalışmak varken, Güneyde ne işi var onların. Biraz düşünseler bunu da bilirler amma ne gezer! Sâde boş laf ve tenkit!

Hiç de düşünmüyorlar, bu kadar zamandır, yıllardır tenkit ederek nereye vardılar ki? Yahu insan hatâlarından birazcık olsun öğrenmeye gayret etmez mi. Bu kadarı da olmaz yâni!

Birden aklıma bir hikâyecik geldi:

Vaktiyle padişah devamlı vergileri arttırıyormuş, arada sırada da vergileri toplayanları sorguya çeker, sorarmış halk ne diyor diye. “Şikâyet ediyorlar, ağlayıp sızlıyorlar” cevabını alınca hemen vergileri biraz daha arttırırmış. Gel zaman git zaman bir gün aldığı cevap, “Gülüyorlar oynuyorlar Padişahım” olunca, “Hemen arttırmayı kesin” demiş!

Yahu ben galiba bunamaya başladım. Bunu neden anlattığımı bile hatırlamıyorum, ne bağlantısı var ki? Neyse oldu bir kere.

Haberlerde gazı aldığımız ülkeler buluşumuzdan telâşa düşmüşler ekonomileri altüst olacak diye! Şimdiden onlardan aldığımız gaza tenzilat talep etmemiz konuşuluyor. Aman yapsınlar, yapsınlar, onlar korkudan donlarına doldururken bu güçlü durumdan faydalanalım!

Gazın bulunması için bazı komşularımızdan tebrikler gelmiş. Azerbaycan başkanı İlham Aliyev’den gelen tebrik enteresan: “Maşallah” demiş

Bu beni derin derin düşündürdü, acaba neden bu sözü seçti diye! Sonra düşündüm nazar değmesin diye demiştir! Malum ya onlarda da gaz var amma bizimkinin ne kadar olduğu tabii çok önemli! Kıskandı falan lafları olmasın diye, demiştir her hâlde!

Gelin biz bu gereksiz lafları bırakalım da, 5-10 yıl sonra gelecek tenzilâtın tadını çıkaralım.

Maşallah!

 

Not: Giresun’da olanlar diğer yerdekiler gibi, yüzyıllardır bile bile, göre göre, doğanın yapısını ve yaşamını değiştirmekten olageldi. Selin açtığı vâdilere, dere yataklarına yaşam yerleri yapıldı. Bu gibi yerlerde olanlara afet değildir, cinâyettir Bunların vebâli de yapanların üstünedir. Doğa bizden evvel vardı, bizden sonra da olacak. Önünde duranı da yok edecek. Amma sen gene dua etmeyi elden bırakma, nene lâzım, yerin kulağı var!

Column: 3

 

 

About The Author

0 Comments