Twitter kullanan okuyucularıma sesleniyorum

 

 

18 yıldır Türkiye’ye faydalı olabilmek için çabalıyorum. Hazırlık devresini de koyarsanız, 25 Yıl. Neredeyse sayısı bine yaklaşan, makale, mektup, dilekçe ve üç kitap yazdım, dördüncüsü baskıda.

Yazılarımın çok kişiye erişmesi için, eksik olmasın genç kardeşim Tijen Baydur Twitter’e de yazmamı önerdi ve bana yardımcı oldu.

 

Türkiye’nin ana sorunları, ne TV’de ne de basında ele alınıyor. Hemen hemen sadece şikâyet ediliyor ve sıcak gündemin işe yaramayan ayrıntıları konuşuluyor. Ayni şeyler tekrar tekrar yazılıyor, köşeler dolduruluyor. Çok zaman halk ülkenin hayatî konularında yanlış yönlendirilmiş oluyor, bilgilendirilmemekle de, uyutuluyor. Oturumların ve yazılanların hemen hemen hiç birinin, uzun vadeli faydası ve planlama değeri yok. Halk, geleceği için hep karanlıkta. Ülke, her yıl biraz daha batıyor. Çünkü halk “Atatürk olsaydı” diye dövünürken, onun söylediğini yapmıyor:

“Asıl önemli olan, memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerideki cephenin suskunluğudur”. (Mustafa Kemal Atatürk)

 

Sorunların 80 yıldır olageldiği ve sadece bir partiyi suçlayarak hiçbir yere varılmayacağını artık anlamak gerek. En mükemmel yönetim bugün gelse bile, dışarıya bağımlı oldukça kalkınamayız. Fakat bunu kimse konuşmuyor!

Ben şimdi kitaplarıma bir ara veridim ve Twitter’de kısa mesajlarla konuları gene dile getir meye başladım. Ben takip edenlerin kim olduklarını görebiliyorum. Takip eden sadece 7 kişi! İkisi tanıdığım 5 tanesini de tanımıyorum, onlar yabancı! İsterdim ki hiç değilse yakınlarım biraz ilgi göstersinler. Listede 7 kişinin takip ettiği bir kimseye kim önem verir ki? 50 kişi takip etse farklı olur diyorlar.

İşte size 80 yıldır şikâyetle etmekle yetinen üst düzeydeki vatandaşlarımızın, Türkiye ile olan ilgisinin endazesi!

Kimseyi zorlamaya hiçbir hakkım yok. Ancak benim için değil, vatan için, bu önemli mesajları basına aksettirebilmemiz ve gündemlerine sokabilmemiz için, lütfen Twitter’de beni takip listenize alınız. Ve elinizden geldiği kadar yayınız.

Umarım zülfü yâre dokunmamışımdır.

About The Author

0 Comments