Yeni parti hakkında

 

Satılmamış birkaç yazarımıza:

 

            Gelecek seçimde Muhalefete kayacak oy, onların çoğunluğu almalarına yeterli olmaz. Çünkü Muhalefetin parçalanmış ve iktidar partisinin hâlâ bütün olduğu gerçeği değişmez.

Kendimizi aldatmayalım, birleşme olmadıkça %49 yok, %51 ve %24.5 var! Parçalanmış oldukça da, yakın bir gelecekte muhalefetin hiçbir kolu çoğunluğu alacak oyu toplayamaz.

Sayın Meral Akşener’in kuracağını söylediği yeni bir parti, MHP’nin ve sağcı partilerin birçok, CHP’nin de az bir oyunu alır. Amma 2019 seçimlerinde MHP’nin tamamını alamaz.

Yeni partinin yegâne etkisi, parçalanmışlığı arttırmak olur. Bu seçimde iktidârı ele geçirmekte hiçbir şansı olmaz. Hem de CHP’yi zayıflatmış olur.

Yâni, 2019 seçimlerinde muhalefetin seçim kazanma şansını tamâmen yok eder.

Yeni partinin amacı öç almak değil, siyaset yapmak değil, seçim kazanmak ve aynı zamanda da öncelikle ülkeye adâleti geri getirmek için CHP’ye yardım olmalıdır. Dolayısıyla gelecek için kendine başarı yolunu açmaktır.

Sayın Akşener ve ona katılanların iki seçeneği var:

1-Kendi başlarına seçime girerek seçimi kaybetmek ve gelecek sefere olabilecek şanslarını yetirmek,

2-Taraftarlarıyla beraber, yalnız bu sefere mahsus bile olsa, CHP ile beraber seçime katılmak ve seçimden sonra gereken değişimi yapmak.

Yeni partinin barajı geçememesi hâlinde de, geçmişteki benzeri girişimler gibi karanlıklara gömüleceğinin unutmaması gerekir.

 

Yıllardır yapılan hatâyı tekrar ve içinde bulunulan statüs-ko’yu devem ettirmek, sorunları daha da içinden çıkılmaz hâle getirmekten başka bir şeye yaramaz.

 

Türkiye’nin kaderini belirleyecek bu aşamada, bir defa için bile olsa, sadece vatanın geleceğini düşünerek “Adâlet” hamlesi doğrultusunda beraber hareket edilmesi, kimsenin kaçınmaması gereken sorumluluğumuzdur.

 

Aynı düşüncede olduğunuzu ve iş işten geçmeden, değerli kalemlerinizle gereken kişileri uyaracağınızı ümit ederim.

 

Saygılarımla,

Turgut Karabekir (İsmimin açıklanmamasını rica ederim)

About The Author

0 Comments