Bağımsızlık hakkında öneri

11 Haziran 2017

 

Turgut A. Karabekir <turgutk@gmail.com>
to Kaya, aynur, Tijen, Can, Metin, Mirat, Bulent, Ilknur, Burak, Tan, K, filizdc, aynursumer

Sevgili Tijen, Can, Aynur hanım ve diğer arkadaşlar:

 

Gösterdiğiniz ilgi için candan teşekkür ederim. Bu ilginin gençlerden gelmesini de büyük bir mutlulukla karşılıyorum.

İlginin, gerçek suçlular olan yaşlılardan gelmemesini de en az bu mutluluk ölçüsünde üzüntü ile algılıyorum.

Olay çok doğal. Makâlemde de belirttiğim gibi, düzelmeyi bozukluğa neden olanlardan beklemek zaten abes. Onlar bir şey yapmaya muktedir olsalardı zaten yapmış olurlardı.

Atatürk ülkeyi kime emanet etti? Ordu ve Gençliğe. Başkalarından tek söz yok. Çünkü o bizim toplumumuzun ne olduğunu çok iyi biliyordu. Hatta onların bizi bu duruma düşüreceğini de öngörmüş ve uyarmıştı. Ordu bozguna uğradı, şimdilik sadece gençlik var. İlerde yeni yetiştirilenler devreye girince o da yok olacak!

Aynur hanımın önerisini ümitle karşılıyorum. Bunu, önerinin içeriliğinden çok, beraberliği ve ana bir konuya ilgiye çağırma yapılması bakımından alkışlıyorum.

Ancak her şeyin bir öncelik sırası olduğunu da unutmamamızı öneriyorum. Bu girişimi en önemli sorunumuza eğildikten sonraya almalıyız. Bunu da çağdaş bir format da yapmalıyız.

 

Bugün, ülkelerin çoğu bir kaç süper güce biat etmeye mecburdur. Çünkü bağımlılar! Biz de onlardan biriyiz. Bağımsız olamadıkça da, başımızda kim olursa olsun, şu veya bu şekilde biat’a mecbur ederler.

Biz şayet bir hamle yapmak ve Atamızın yolunda yürümek istiyorsak, Türkiye’nin en önde gelen sorunundan başlamalıyız. Bağımlılık!

Bağımlılığın en başında ve en yıkıcısı olan enerji ve savunma bağımlılığından başlanmalı. Bu konuları son 4-5 yazımda ayrıntılarıyla dile getirdim, burada tekrar vaktinizi almayayım, lütfen web sayfama girerek onları okuyunuz. www.turgutkarabekir.com

Bu ülkede basının katkısı, devamlı katkısı olmadan, hiç bir kampanya sonuç alamaz. Alamamasının kanıtı olduğumuz yer. Olumlu örnekleri az. Hatırlatayım:

2004-2005 de Güney hududumuzda yaklaşık 40 Km genişliğinde bir bant İsrail’e 49 yıllığına, alt, üst ve hava sahası kullanılabilecek şekilde, oradaki mayinleri temizlemeleri bahanesiyle verilecekti. Basın, satılmamış yazarlar, engelledi.

2017 aynen Tütün, Pamuk, Buğday etc. da olduğu gibi zeytinlikler yok edilmek istendi. Basın, satılmamış yazarlar engel oldu. Diğerleri yok olurken derin uykudaydık ve sessiz kalınmıştı!

Eğer bahsettiğiniz ve ülkemiz için hayati önemi olan bu girişimi yapmak istiyorsanız, yol ana konunun basında tekrarını sağlamaktır. Sosyal medyada gençleri konunun önemi hakkında eğitmektir.

Tijen’in değerli katkısıyla, o vatani bir görev yaptığının belki farkında değildi, benim Tweet’e başladığım iki ay içinde bu ana sorunları, cevaplayan, tekrar eden, re-tweet yapan, yâni ilgilenen 3 kişi oldu. Daha beni takip eden yalnız 6 kişi!!!! onlar da yakınlarım. Kimse sorunların nerede olduğunun farkında değil. En değerli yazarlarımızın çoğu havanda su dövüyor. Bu nedenle sizin gibi gerçek aydın gençlerin katılımından başka hiç bir şey bu ülkeyi kurtaramaz. Yazarlara gönderdiklerimden tek bir yanıt almadım! Hâlâ ana sorunlarımıza odaklanmadan hiç bir başarıya erişemeyeceğimizin farkında olarak hareket etmiyorlar.

Tek elle, alkış olmuyor!

Sorunu AK partinin varlığına atmakla da bir yere varılmaz. Sorun onların oraya gelmesine neden olanlardır. Olanları laf ile de değiştiremeyiz. Yapmak istediklerine de set çekecek gücümüz yok.

Amma müsbet bir yaklaşımla bu ülkenin bağımsızlığını sağlayabilirsek, o zaman biat edilmesine engel olmak şansını da elde edebiliriz. Bunu başarırsak, arkası gelebilir. Yoksa hiç boşuna ümit beslemeyin. 21. Yüzyılda bağımlı ülkelerin yaşam ve hür olma hakkı verilmeyecek.

Ben neredeyse 90 yaşındayım, 2000 yılından beri yılmadan uğraşıyorum. Ümidim ise, bir gün gelecek sizler gibiler sayesinde başarı yoluna gireceğiz, Atatürk’ün yoluna döneceğiz.

Sevgilerimle.

Turgut

  1. Bu yazışmayı çok değer verdiğim bir genç aydınımıza da kopyalıyorum, onu listenize ilâve etmenizi öneririm. Kaya Arıkoğlu.

 

About The Author

0 Comments