Muğla Büyükşehir Belediye Başkanına

Dr. Osman Gürün

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı

Sayın başkan:

Ben uzun yıllar ABD’de çalışmış birikimli bir Mimar ve yazarım. Makâlelerimi web sitem www.turgutkarabekir.com da görebilirsiniz.

Yaklaşık 15 yıldır Bodrumda yaşamakta ve Bodrum’un birçok sorunları, özellikle sel sorunu üzerine yazmakta ve önerilerde bulunmaktayım.

Cumhuriyet gazetesinde; 20 Haz. 2014, 30 Ağus. 2013, 9 Eylül 2010 ve

Yarımada gazetesinde; 1 Aralık 2005, 17, 13 10 Ekim 2005, 1, 2 Ocak 2004, 4 Ocak 2002 tarihlerinde çıkan makalelerimde bu konu 10 defa ayrıntılarıyla dile getirilmişti.

7 Ekim 2010 tarihinde Sayın Mehmet Kocadon ile görüşmemizden sonra istekleri üzerine, Bodrum’u sel felaketlerinden kurtarmak için yapılması gerekenleri 7 sayfalık bir rapor halinde hazırlayarak kendilerine sundum. Bildiğimiz kadarıyla önlemler alınmadı.

Bu yıl bayrama rastlayan büyük sel felaketinden sonra 29 Eylül 2015 tarihinde Mehmet beye yazarak kendisine göndermiş olduğum raporu hatırlattım. Basında yapılan açıklamalarından yetkilerin Büyükşehir belediyesine devredilmesinden sonra ellerinde yetki kalmadığı açıklaması kapsamında ve nedeniyle bana cevap vermemiş oldukları sonucuna vardım.

Sizi rahatsız etmeden önce bir süre, yeni önlemlerin alınıp alınmayacağını izlemek için bugüne kadar bekledim. Bildiğim kadarıyla hiçbir yeni önlem alınmadı. Alınmış olsaydı herhalde bana bilgi vermek veya danışmak nezaketini gösterirlerdi diye düşündüm.

İlişkte gönderdiğim Raporda belirttiğim önlemler alınmadıkça Bodrum sel felatlerinden kurtulamaz. Artan ıklim şartlarıyla da felâketlerin tahribâtı büyüyecektir. Can kayıpları da olasıdır.

Bu felaketlere afet adı verilerek geçiştirmenin ise çağdaş bir yol olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu görüşe katılacağınızı ümit ediyorum.

İlişkte sunduğum birkaç yazıyı ve raporu okuyacağınızı ümit ederim.

Bu girişimlerim için hiçbir çıkar beklemediğimi  de, ayrıca hatırlatmak isterim.

Saygılarımla,

Turgut A. Karabekir, Y. Mimar, AIA

Yazar

turgutk@gmail.com

3 Attachments

2014 06 20 Afet mi cinayet mi .doc

Preview attachment 2015 09 29 Mehmet Kocadona sel hakk hatırlatma .docx

2015 09 29 Mehmet Kocadona sel hakk hatırlatma .docx

Preview attachment Bodrum icin sel raporu.docx

Bodrum icin sel raporu.docx

 

About The Author

0 Comments