Başakşehir Belediyesinden yanıt

Sayın Turgut A.KARABEKİR,

Bahse konu talep, Alt yapı çalışmaları konusunda belediyelerin üzerine düşeni yapma mükellefiyeti vardır. felaketler insanların gerekli önlemler almamasından kaynaklandığı konusundada haklısınız. ancak tüm belediyelerin aynı kefeye konulması ve aynı değerlendirmeye tabi tutulması büyük bir haksızlık ve yanlış bir tutumdur. afetlere hazırlık konusunda belediyemizce günümüz şartlarına uyumlu her türlü tedbir alınmış ve allah göstermesin ama olası drumda müdahale edilmesi için hazır durmda bulundurulmaktadır. siz bir mimar olarak deprem olacak bir bölgede yapmamanız gereken projelere nasıl imza atıyorsanız, bu proje buraya uygun değildir demiyorsanız(hiç bir projeyi felaketleri düşünerek yaptığınızı düşünmüyorum) malesef şua anda çoğu belediyede günü birlik siyaset için ileriyi düşünmeden felaketlere davetiye çıkarmaktadırlar. duyarlılığınız için teşekkürederiz.

Bilgi edinmenizi rica ederiz.

Saygilarimizla,
Basaksehir Belediyesi Iletisim Merkezi

444 0 669
www.basaksehir.bel.tr
www.facebook.com/Basaksehir.Bld
www.twitter.com/Basaksehir_Bld

Sayın Başkan:
Bu mektubumun, hiç bir politik içeriliği ve gayesi yoktur. Hiç bir karşılık beklenmemektedir ve her belediyeye gönderilecekir.
İstanbulda sık sık olagelen sel sorunları üzerine size gönedermekteyim. İleri yıllarda bu tür sıkıntıların artacağı artık belli olmuştur.
Gazetede çıkan yazılarımda, sosyal yapımızda öncelik verilmesi gereken konular ve doğal felâketler irdelenmektedir. Gayem uzun yılların verdiği bilgi birikimimi, yeri geldiğinde faydalı olacağı ümidiyle, sizinle paylaşmaktır.
Yönetim sistemimizde halk tarafından seçilen yetkili siz olduğunuzdan, elinizdeki imkânlarla birçok ilerlemeye imza atabileceğinizi düşünüyorum.
Sel sorunu yaşıyanların veya deniz ve göl sularıyla yakın ve ya dolaylı olarak ilişkisi olan yörelerin çağdaş yöntemler uygulamaları beklenir.
Bu hususta gazetede de yayınlanmış olan teknik bilgileri, alınması gereken çağdaş yöntemleri, herzaman benden isteyebilirsiniz, bedelsiz olarak size gönderilecektir.
Makâlem ektedir. İstediğiniz gibi dağıtabilirsiniz.
Çalışmalarınızda başarılar diler, alâkanıza teşekkür ederim.
Turgut A. Karabekir, Y. Mimar, AIA

________________________________________
ÖNEMLİ NOT: Bu e-posta mesajı kişiye özel olup, gizli bilgiler içeriyor olabilir. Eğer bu e-posta mesajı size yanlışlıkla ulaşmışsa, içeriğini hiç bir şekilde kullanmayınız ve ekli dosyaları açmayınız. Bu durumda lütfen e-posta mesajını kullanıcıya hemen geri gönderiniz ve tüm kopyalarını mesaj kutunuzdan siliniz. Bu e-posta masajı, hiç bir şekilde, herhangi bir amaç için çoğaltılamaz, yayınlanamaz ve para karşılığı satılamaz. Bu e-posta mesajı virüslere karşı anti-virüs sistemleri tarafından taranmıştır. Ancak Başakşehir Belediyesi, bu e-posta mesajının – virüs koruma sistemleri ile kontrol ediliyor olsa bile – virüs içermediğini garanti etmez ve meydana gelebilecek zararlardan doğacak hiçbir sorumluluğu kabul etmez.
————————————————————————————
IMPORTANT NOTICE: This e-mail message is intended to be received only by persons entitled to receive the confidential information it may contain. E-mail messages to clients of Basaksehir Municipality may contain information that is confidential and legally privileged. Please do not read, copy, forward, or store this message unless you are an intended recipient of it. If you have received this message in error, please forward it to the sender and delete it completely from your computer system.

Turgut A. Karabekir
10/29/14

to Basaksehir, bcc: me

Sayın yetkili:

Bana gelen yanıtı kimin yazmiş olduğunu bilmediğimden böyle kuru bir başlık kullanmam gerekti.
Vermiş olduğunuz hassas yanıt için teşekkür ederim. Bu meyanda biliniz ki, bu tür olumlu bir yanıt yanlız sizden geldi. Başka kimsenin aldırdığı yok! Sorunların devam etmesinin nedeni de zaten bu, aldırmamak. Bu nedenle sanırım siz bir istisna teşkil ediyorsunuz. Tabii ki bu ümit verici bir olay.
Biliniz ki ben altmış yıllık meslek hayatımda bahsettiğiniz tür hiçbir projeye imza atmış değilim.
Belediyelere göndermekte olduğum uyarılarla yapmak istediğim; sel sorunları ve önlenmesi hakkında günümüzün teknolojisini, elli yıldan fazla ABD’de geçen meslek hayatımda öğrenmiş olduğum faydalı bilgileri, aktarmaktır.
Can ve mal kaybına afet adı takılarak halkın uyutulmasına tahammül etmek, bilen bir insan için, yenir yutulur bi şey değil.
Şayet sizgereken bilgilerin tümüne vakıf iseniz, ne mutlu bize! Bir aydın, çağdaş bir belediye kazanmışız demektir. Ne gibi önlemler almış olduğunuzu tabii ki ben bilmiyorum. Ümit ederim ki, yazılarımda kısaca dile getirdiğim önlemler alınmıştır.
Daima öğrenecek yeni birşeylerin mevcut olabileceğini hatırlamanızı ve gerektiğinde size her zaman yardıma hazır olduğumu bilmenizi isterim.
Tekrar teşekkür eder, başarılar dilerim.
Saygılarımla,
Turgut A. Karabekir

About The Author

0 Comments