Nilgun h mektup

Nilgün hanım:
Ağaçlardan ormanı göremeyen, ayrıntılarla uğraşmaktan, sorunların temeline inemeyen bir toplumuz. Her kolda olduğu gibi, CHP’nin sorunu da yönetiminde olduğundan fazla, taraftarı olan sözde aydınlarından kaynaklanır. Sade CHP’nin değil, bütün ülkenin bir numaralı sorunu çağdaş bilgide, gerçek aydın yetiştirememiş olmamızdır.
Sırası geldiğinde, Atatürk’e atıfta bulunarak mangalda kül bırakmayız. Aynı zamanda da yüzyıllar boyunca ilk defa bize nasip olmuş olan, bir Atatürk dehasının bize sunduğu nimetleri unutur, ahkâm keseriz.
Atatürk bu ülkenin sadece zamanındaki yapısını tanımakla kısırlı kalmamış, yıllar sonrasında varacağı düzeyi görerek, CHP’nin ilkelerini kurmuştur. Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Laiklik, Devletçilik, İnkilâpçılık, CHP’in ilkeleri olmasıyla da kalmamış, 1937’de Anayasaya eklenmiştir. Bu ilkeler toplumumuzun yapısına uygun olarak yeteri kadar sosyalizmi de içermektedir.
CHP’de Altıok anblemi kürsünün arkasında görülmesine rağmen, bu ilkelerden bahseden kaç kişi var? Buna karşılık gün geçmiyorki birisi çıkıp sağ, sol, orta araması yapmasın! Zaten bölünmüş olan toplumumuzu daha da bölmeye neden olmasın! Bu bir parti sorunu değil, bir gerçek aydın yokluğu, bir vizyon yokluğu sorunudur.
Yeni bir parti kurmak bölünmüşlükten öteye gidemez. Bunun kanıtı geçmişte yapılan parçalanmaların bir işe yaramamaış olmasıdır. AKP’nin bütünlüğü karşısında gereken, parçalanmak değil, birleşmektir. Atatürkün umutla baktığı gençliğe uzanmaktır. Yıllarca bir işe yaramadıklarını kanıtlamış, küflü kafalardan kurtulmaktır.
CHP kuruluş ilkelerden, Atatürkün ilkelerinden ayrıldıkça, hiçbir şekilde, hiçbir yere varmamıştır ve varamayacaktır.

Turgut A. Karabekir

About The Author

0 Comments