Öztik Akgüçe mektubum

Sayın Güner Unsal Hanım:

İlişikdeki mektubu Sayın Öztin Akgüç e eriştirmek için sizin adresinize göndermem söylendi.
Ekteki mektibu kendisine verebilirseniz çok memnun olurum.
Zahmet verdiğim için, sizek teşekkür borçluyum. Sayın Öztin Akgüç:

Öncelikle sevgili dostum Doğan Sorguç’a yaptığım başvuruyu olumlu karşılayıp, bana sizinle temasa geçmek fırsatını tanıdığınız için müteşekkirim.
Değerli yazılarınızı her zaman okuyor birçoğunu da arşivimde saklıyorum. Yıllardır açıklamaya çalıştığınız acı gerçekleri bilmeyen okadar çok insan varki, aydın olması gerekenlerin içindeki bu cehaletin boyutu korku verici. Verdiğiniz bilgiler durumumuzu başkalarına anlatabilmem için bana çok yardımcı oluyor.
Aşağıdaki konuyu dikkatinize getirmemi olumlu karşılayacağınızı umarım:
Son zamanlarda ekonomilerde beklenen büyüme fobiası artık tahammül edilmez bir hale geldi. Sanki büyüme olmadan herşeyin mahvolacağı inancı yaratıldı. Çocuklarımızın bizden daha fazla beklentisi olması gerektiği düşüncesi, sömürücülükle sonuçlanan her önlemi almayı mübah kılıyor. Bu yolda alınan önlemlerin halka değil, büyük para sahiplerine refah getirdiğini görmemek için kör olmak lazım. Uluslar arası boyutta tehlikeli iş adamı Soros’un desteğiyle başa oturtulan Obama’nın, piyasaya pompaladığı yaklaşık 2 trilyon Dolar zaten milyarlar içinde yüzen şirketlere yaradı. CEO’ları utanç verici ikramiyelerini de aldılar. Halk’ın eline ise hiçbirşey geçmedi. Gelecek yıllarda gelir ve yaşam seviyesi gittikçe düşen halk, bu paraları ödemek zorunda da kalacak.
Türkiye büyümekle övünüyor. Uygulanan büyüme yöntemleriyle borçlarımız artıyor, zaten gırtlağına kadar borç içinde olan ekonomimiz, daha kırılgan oluyor. Bunun bedelini de, bir gün halk ödeyecek. Gittiğimiz yere bakınca, eyvah büyüyoruz demek gerekir.
Borca batmadan, üretim ile kazanarak yaşamımızı devam ettirmek varken, batağa düşerek büyümenin anlamı olamaz. Türkiye bütün Batı’nın ağzı sulanarak baktığı bir Pazar’a sahip olacak konumda iken, bataklık yolunu seçmenin de anlamı olamaz.
Büyümenin, globalizm ismi altında süregelmekte olan sömürünün bir vasıtası olduğundan hiç bahseden yok. Sizin ve Sayın Mustafa Sönmez’in yazılarınızın satır aralarından bunu anlamak mümkün. Amma yeterli değil. Hiçbirşeye tepki göstermeyen halkımızın böyle bir gayret sarfetmeye ne arzusu ne de bilgisi var.
Ben Cumhuriyet gazetesinde Strateji, Bilim ve Teknoloji eklerinde ve gazetenin ikinci sayfasında yıllardır bir çok yazılar yazdım. Fakat ben ekonomist değilim ve yukarıdaki konuyu bilen birisinin işlemesinin gerektiğini düşünüyorum.
Şayet siz de ayni fikirdeyseniz ve Kapitalizmin, sömürüyü, 160 yıl önce Marx’ın söylediği noktaya getirdiğini, halk’ı bataklığa sürüklediğini, büyüme fobiasının da bu sömürüye çanak tuttuğunu belki açıklığa kavuşturmak istersiniz diye düşündüm.
Hiç değilse, sizin gibi takdir ve saygıyla okuduğum bir üstadın düşüncelerini almak beni mutlu edecek.
Saygılarımla,
Turgut A. Karabekir, Y.Mimar, AIA
0532-738-4200
turgutk@gmail.com
Bodrum, 11 Ekim 2011

Attachments area
Preview attachment Öztin Akgüç’e.docx

Öztin Akgüç’e.docx

Guner Unsal
10/11/11

to me

Turkish
English

Translate message
Turn off for: Turkish
Sayın Turgut bey,

Mailiniz elime ulaştı, çok naziksiniz, zahmet olurmu, bu benim görevim.
Öztin bey, şu anda topltantıda, çıktığında kendisine ileteceğim.

Saygılarımla.

About The Author

0 Comments