O. Bursalıya CHP yenileme yazsı hakkinda

Selam Orhan bey:

CHP hakkındaki yazılarınızı gördüğümde, bulutlarla kaplı bir gökyüzünde açılan mavilik içinden güneşi görmüş gibi oluyorum. Çünki ben o kara bulutları dağımak için 2006 yılından beri yırtınan biriyim.
Baykal’ın diktasında çalışan, pardon hiç bir varlığı olmayan, CHP’nin yıllardır süren etkisiz muhalefeti bilinen bir gerçekti. Bu rağmen gazetmiz yazarları 2006 da açtığım CHP yenileme kampanyasına katılmadı. 2006’da Cumhuriyette Strateji bölümünde devamlı yazmaya başladığımda, yazılarıma bu kapsamda kısıtlama uygulandı. Neden olarak da ‘henüz Baykal’a doğrudan karşı olamaya hazır değiliz’ dendi! Neden hazır olmadığımız bir muamma idi. Hazır olmamamız da bizi bu günlere getirdi.
Peki şimdi ne değişti de nihayet yegane çıkar yolumuz olan CHP’nin yenilenmesine destek vermeye başladık?
Ben bu soruyu Mustafa bey tutuklanmadan iki hafta evvel, neden bir iş görmemiş olan Baykal’ı hala gazetemizin desteklediğini sormuştum. Sorularıma cevap verememişti. Yahut vermek olanağı yoktu.
Çok şükür bugünleri gördük ve Baykal’dan kurulduk, memlektin aydınlığa çıkabilmesi için bir ümit doğdu. Baykal’dan mı korkuyorduk? Yoksa onu yerinde tutanlardan mı? Okyanus ötesinden mi? Hala bu soruların cevabını veremiyorum. Bilenler de baklayı ağızdan çıkarmıyor.
Sizi ve bu tür yazıları yazan diğer arkadaşları kutluyorum. Lüzümsuz yere ve zamansız, yıkıcı eleştirilerde bulunanları kınıyorum. Bu gün CHP yi kalkındırma günüdür. Kemal beyi yolunda başarılarla ilerlemeye yardımcı olma günüdür. Başka hiçbir çıkar yolumuz zaten kalmadı ki! Tabii ki kınama sırası da gelecek, ümit ederizki bu CHP iktidar olduktan sonra olsun.

Diğer bir konu da yayımlamak nezaketini gösterdiğiniz, sel suları hakkındaki yazım.
Bu yazımın yayımlanmasından sonra yazlık mekanım olan Bodrum’da girişimde bulundum. Eski belediye başkanı işe yaramaz biriydi, bütün çabalarıma rağmen kılını kıpırdatmamıştı. Yeni başkan Mehmet Kocadon ile konuyu görüştüm ve Bodrum’un sel sorunlarına çözüm getirebilmek için bütün yarım yamalak yapılmış tesisleri gezdim, yedi syfalık bir rapor hazırlayarak kendisine takdim ettim. ABD’de bulunacağım sürede iletişim yolunun açık kalmasını kararlaştırdık.
Kocadon daha aydın ve laf dinleyen birisine benziyor. Ümidim onun girişimleriyle Bodrum’un bu hayat kaybına bile neden olan sorunlarında ilerlemeler kaydetmek. Bunu gerçekleştirisek, buradan da diğer belediyelere atlar, yapılması gerekenleri uygulatmaya zorlayabiliriz. Batı’da bilim dalı halinde uygulanan yüntemleri onların kör gözlerine sokmakta belki başarılı oluruz.
Bu başarılar şayet olagelirse sizin sayenizde olacak. Yazıya yer verdiğiniz için tekrar teşekkür ederim. Sizi gelişmelerden haberdar edeceğim.
Sıgılarımla,
Turgut Karabekir

About The Author

0 Comments