Bir Dev’i anarken

Cumhuriyet gazetesi, sayfa 13, 27 Haziran 2010

 

İlhan Selçuk benden dört yaş büyük olması nedeniyle ağabeyimdi. Yedi yıl gibi kısa bir yazma deneyimim olduğu halde bana Cumhuriyet gazetesinde yazma fırsatını tanımış olduğundan da, şükran borcum olan bir ağabeyimdi. Uzun yıllar meslek hayatımda eriştiğim başarıların hepsinden fazla gurur veren yazar ünvanını görmeme olanak sağladığını da hiçbir zaman unutmayacağım.

Seksen yaşımdan sonra tek arzum ölmeden yurdumun selamete ermesini görmek. İlhan Selçuk bütün hayatınca somut bir şekilde yurdumuzun bütünlüğünün, eşitliğin, hukukun ve Atatürk ilkelerinin koruyucusu olmuştu. Eminim ki o da benim gibi, aydınlık günlere varabilmeyi arzulamaktaydı. Onun hatırasına gösterebileceğimiz en anlamlı saygının, arzularının gerçekleşmesine yardımcı olmamız olduğuna inanıyorum.

 

Önümüzdeki kritik günlerde ayrıntılara kaymayarak, yanlız ve yanlız, gereken değişikliği sağlayacak ana gaye peşinde olmalıyız.

Halkımıza, önümüzdeki seçimlerde  bağlı oldukları partiler için değil, milletin selameti için oy vermelerinin kaçınılmaz bir gereksinim olduğunu her fırsatta anlatmalıyız.

CHP’de olagelen değişiklik ile başa geçebilecek bir seçeneğin oluştuğunu ve bunun ancak herkezin birleşmesi ile olabileceğini göstermeliyiz.

Barajı geçemeyecek partilere verilecek oylarının karşı tarafa gideceğini, tekrarlamalıyız.

Tek partiyi veya ikili bir koalisyonu iktidar yaparak vatanı kurtaracak değişikliği yapmanın son şansımız olduğunu, gerçekleşinceye kadar yazmalıyız.

Ancak uzun zamandır özlemini çektiğimiz bu yenilenmeyi yapabildiğimizde, İlhan Selçuk’un hatırasına gereken hörmeti ve saygıyı göstermiş, yurtseverlik görevimizi de yerine getirmiş oluruz.

 

Turgut A. KARABEKİR

turgutk@gmail.com

 

About The Author

0 Comments