Yalçın Doğana Baykal yazısı hakkinda

Yalçın bey:

Ellerinize sağlık. Nihayet saygıdeğer bir yazar baklayı ağzından çıkardı. Bugüne kadarö tabii benim gibiler yıllarca uğraştığı halde, neden kimsenin Baykal’ın gerçek yüzünü açıklamadağını anlamak mümkün değil.
Kullandığınız ‘Halkın önünü kapatıyor’ tabirini ben de defaatle kullanmıştım ve buna hakikaten inanmaktayım.
Tabii sorun sadece Baykal değil. CHP’nin içinde baç sallayanlar da ayni ölçüde kabahatli.
Bütün teşkilatı yenilemekten başka bir çare de yok.

Size konuyu işlemiş olan diğer 20 yazarımıza geçen gün gönderdiğim yazıyı ekliyorum. Evvelce size göndermememin nedeni bu konuda yazdığınızı bilmiyordum veya yazdınız da ben atladım.

Konuyu işlemekte devamlı olacağınızı ümit ederim.

Tekrar sonsuz teşekkürlerimle,

Turgut A. Karabekir

Konu üzerinde hassasiyet göstermiş olan yirmi saygıdeğer yazarımıza:

Bir haftadır CHP/Baykal konusunda yazı çıkmamış olması, kara çarşaf girişiminin doğru olduğuna herkezi inandırdığını sanarak, Baykal’ı rahatlatmıştır. Şüphesiz CHP Milletvekillerinin herzamanki dikta altında etkisiz kalmaları da sürecektir. Yakında yapılacak parti kongresinde de, kayda değer bir tüzük veya program değişikliği beklenemez. CHP kan kaybetmekte devam edecektir.

Diğer yandan Derviş’in parti kurmak olanağının açıklanması düşündürücüdür. Baykal’ın son hareketinden ötürü ara seçimlerde CHP başarısız olduğunda, gelecek seçimlerde ana muhalefet görevini kaybedebileceği düşünülmektedir. Batı kendi gayelerine uygun gördükleri iktidarlarımızın rahat çalışmaları için daima zararsız bir ana muhalefetin ister. Bunun devamını sağlamak gayesiyle, evvelce denenmiş olan Derviş’in piyasaya çıkarıldığı, büyük bir olasılıktır.

Derviş’in yönetim dalında bir başarısı da bilinmemektedir. ABD tarafından gönderildiği, hatta ekonomimizin düzeltilmek örtüsünde, sıcakpara üzerinden faiz ineğine dönüştürmesi ve borçlarımızın katlanmasına neden olunması, konuşulan bir konudur. Derviş’in geçen seçimlerde partilerin bölünme, ve çökmeleri sırasında da mevcudiyeti belleklerdedir.

Derviş veya benzeri, emperyalistlere yakınlığı bilinen kişilerin, halkın beklediği bir seçeneği yaratması tehlikelerle doludur. Dış güclerin üzerinde etkin oldukları iktidar partilerine ilaveten, ana muhalefet partisininde tamamen kumandalarına geçmesini de hedefliyor olabilirler. Veya, gelecek seçimlerde partiler arası bölünmeyi çoğaltarak, muhalefetin tamamen zayıflaması da diğer bir olasılıkdır.

Bugün için elimizde başka bir seçenek olmadığından:
Hala yegane pratik yaklaşımın,
CHP’nin diktasından ve Baykal’ından arındırılarak,
Kökünden yenilenmesi olduğununu, düşünmemiz gerekir.
Hiç değilse, bunun üzerinde çalışılmakda bir kayıp olmayacaktır.

Büyük başarılara erişmelerine yıllardır göz yumulmuş olan Emperyalist planlarına karşı savaşmak zorundayız. Bu yolda, siz değerli yazarlarımızın katkısı gerekmektedir.

Önümüzdeki fırsatın kaçırılmaması için, katkınızın devamlı olmasını ümit etmekteyim.

Saygılarımla,
Turgut A. Karabekir

 

About The Author

0 Comments