Pişmanlık

 

25 Ocak gaztelerinden:

Bekir Coşkun: “Devlet Bahçeli politikayı bırakıp evine gittiğinde üzülmüş, Türk siyasetinin ciddi bir insanını yitirdiğini düşünmüştüm. Bu seçimlerden önce de “dinci devrime” karşı olan kimi yazarlar, CHP’ye eli varmayanların Me Ha Pe’ye oy vermelerini istemişlerdi. Hepimiz pişmanız.

Dün de, Me Ha Pe’ye oy vermiş kimi okurlarım bilgisayarıma “Elimiz kırılsaydı” diyen mesajlar gönderiyorlardı. Ne yapacaksınız?..”

Mustafa Balbay: “Bu böyle gidemez…  Gitmemeli…  Türkiye’nin kaderini AKP’ye teslim etmemeliyiz…”

Hikmet Çetinkaya: “CHP’ nin Türkiye’ ye, Türkiye ‘nin CHP’ ye gereksinimi var!.. Toplum bunu biliyor!..

CHP hâlâ kısır çekişmelerle, Türkiye ‘nin yaşadığı gerçekleri göremiyor…

Umutla umutsuzluk , yaşamla ölüm!..

Laik, demokratik rejimi koruyacak olaylara sınıfsal ve ekonomik temelden bakacak bir siyasal erk Türkiye’ nin kurtuluşu olacak bence…  Ama nasıl?..”

Tuncay Özkan: “CHP’nin Nisan ayında gerçekleşecek kurultayında yenileşme ve yeniden yapılanma olmadığı takdirde, Biz Kaç Kişiyiz Platformu’nun bir siyasi partiye dönüşmesi yönünde karar aldık. …….”

 

Seçimlerdem çok evvel de AKP’nin gücü, ufak partilerin hiç bir etkinliği olmayacağı, Bahçelinin ve Ağar’ın asıl rengi belliydi. CHP’nin ise, yılların sorunu olan Baykal ve diktası ile halkın desteğini alamayacağı da belliydi. Birkaçımızın göz yaşlı yazıları basını düşündürmeye yetmedi.

Şimdi, CHP ayni temelde yaşamını sürdürürken de basının susmasını anlamak mümkün değil. Olacağı Özkan açıkladı, CHP düzelmezse yeni pati kurulacak! Yani zaten yetersiz olan birlik daha da bölünecek! AKP daha kolay kazanacak!

Ana partilerde sıcaktan kaçanların yeni parti kurmaları, hataların en zararlısı olmuştur. Halkın desteğini alan bir muhalefetin olmayışı en büyük eksikliktir.

Yapılacak şey: CHP’yi emperyalistlerden bağımsız, Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş yönetime çevirmek olmalıdır. Bu da ancak ve ancak basın’ın yardımıyla olabilir.

Sonradan pişmanlık para etmiyor.

 

 

 

About The Author

0 Comments