Balbaya Gğlenşn USA vizesi hakkinda

to Mustafa

Selam Mustafa bey:

Sanırım Gülen’in ABD vizesi alamaması altında bir komplo yatıyor.

Ben 59’da ABD’ye gittiğimde yasalar green card başvurusunda (başvuranın bir Amerikalı tarafından doldurulamayacak yetenekleri olması) şartını içeriyordu. Başvuru da doğrudan İmmigration otoritesine yapılıyordu. Benim vizem bu şekilde alınmıştı.

Birkaç yıl sonra bu usul değişerek, başvurunun başlangıcı (Department of Employement)’in iş bulma şubelerine devredildi. Başvurucu vize istediği kişi için benzeri iş sahası için gazeteye ilan veir, veri üç dört hafta zarfında o işe kimseyi bulamamışsa, gazete kupürleriyle başvurusunu yapar ve onay isterdi. Bu şubelerin de altı hafta içinde müsbet veya menfi cevap vermeleri gerekirdi.

Uzun yıllar bu yöntemle ben Mimari ofisimize Türkiyeden birçok mimar ithal ederek vizelerini aldım. Son yaptığımız başvuru oğlumun firmasına Peru’dan işçi almak için üç yıl evvel yapıldı ve ayni yöntemle onaylandı.

Gülen’in 81 ülkede okul, ABD’de universite vb açabilecek kapasitede çalışmalarını, ABD yardımıyla sürdürdüğü bir ortamda (NED vb maddi yardımlarıyla) ve şeffaflıkta, yıllardır vizesiz, yani kaçak, durabilmesi olanaksızdır. Bu olayın hakime intikali ise çok acayip bir oluşumdur. Vizeye başvurmuş bir kişinin baçvuru sürecinde ABD dışına çıkabilmesi ise yasalara aykırıdır. Ancak ve ancak çok yüksekden hususi müsade ile alınabilir denmektedir.
Gülen’in defaatle İngiltere vb yerlere seyahat yapıp geri dönebilmesi ise kaçak statüsünde olabilecek birşey değildir.

En akla yakın gelen Gülen’in Yurda dönmesi için mücbir bir nedenin ABD tarafından tezgahlanmış
olmasıdır.
Malum ya cezası olamayn bir insanın ana yurdundan başka doğal olarak döneceği neresi olabilir! Tabii bu da BOP’nin son safhalarının bir parçası olarak algılanabilir.

İmmigration kurallarının değiştiğini sanmıyorum. Böyle birşey duymadım. Şayet araştırtmak isterseniz İNS’in numaraları: 1-800-375-5283 ve1-800-255-7688 dir. Belki Washington bağlantınız bu konuya güncel bir açıklık getirebilir.

Saygı ve sevgilerimle,
Turgut Karabekir

About The Author

0 Comments