Oktay Ekşiye M. A. Birand hakkinda

Sayın Oktay Ekşi:

M. Biran’da köşenizde cevap vereceğinizi ve sizi pisliğinin içine katmasını eliştireceğinizi ümit ederim.

Saygılarımla,

Turgut Karabekir

m.a.birand’a bugunku yazisiyla ilgili olarak gonderdigim mesaji ekte sunuyorum.

———- Forwarded message ———-
From: ugur ergun
Date: Feb 21, 2008 2:29 PM
Subject: BUYUKELCILERLE ILGILI BUGUNKU YAZINIZ
To: mabirand@e-kolay.net
SAYIN MEHMET ALI BIRAND,

TURKIYENIN UYGARLIK CIZGISININ MUHAFAZASI T.C .DISISLERININ COK DUYARLI OLDUGU BIR KONUDUR.

TURKIYE ICIN COK ONEMLI KONULARDA DA DISISLERININ DIPLOMATLARI YILLARCA HERGUN SAGLAMASINI YAPTIKLARI CALISMALARLA TURKIYENIN CIKARLARINI KORUMAYA CALISMAKTADIRLAR.

SIZIN GEREK TURKIYENIN UYGARLIK CIZGISI GEREK TURKIYENIN ONEMLI SORUNLARI ILE KONULARDA DISISLERI CAMIASINDAN FARKLI GORUSLER ICINDE OLDUGUNUZU BILIYOR VE BUNU YAZILARINIZDAN GOREBILIYORUM.

BUGUNKU YAZINIZDA DA ARALARINDA AMIRLIGIMI DE YAPMIS BULUNAN SADECE TURKIYE CAPI ITIBARIYLE DEGIL DUNYA STANDARTLARINDA MESLEKDASLARI ARASINDA EN ONDE GELEN BUYUKELCI AGABEYLERIMLE FARKLI GORUSLER ICINDE OLDUGUNUZU GORMUS BULUNUYORUM.

SIZ ONLARIN EVRENSEL DUNYA GORUSLERI HAKKINDA FIKIR EDINME OLANAGINI YEREL AGIRLIKLI DUNYANIZ ICINDE GOREMEMIS OLABILIRSINIZ.DISISLERI CAMIASI ONLARIN TURKIYE ICIN HERZAMAN BUYUK BIR GURUR VE SANS OLUSTURDUKLARINI DUSUNUR ,ULUSLARASI CEVRELER ONLARIN YETENEKLERINI YILLARCA KONUSUR.

BEN SIZIN BIR “OZGURLUK ASIGI” OLARAK NASIL ONLAR SIZINLE HEMFIKIR OLMADIKLARI GORUSLERINIZI TUM GORGU VE EDEPLERIYLE SINDIREBILIYORLARSA,SIZIN DE AYNI OLGUNLUKLA ONLARIN DUYARLILIKLARINI HAZMETMEYE CALISMANIZI BEKLERDIM.”O ZAMAN ISTIFA ETSELERDI”SEKLINDE YAKLASIMINIZIN IYI BIR SITIL VE BIRIKIM YANSITMADIGINI DUSUNUYORUM.

DISISLERI CAMIASI ULKESI ICIN CALISIR.BASKA BIR ISVERENI YOKTUR.BU NEDENLE KORKUSUZDURLAR.SESLERINI CIKARMAMALARININ NEDENI EMEKLI OLMAYI BEKLEMEK DEGILDIR.SAYIN EKSI’NIN * BAZI EMEKLI BUYUKELCILERI ILGILENDIREN YORUMLARDA BULUNMUS OLMASI NEDENIYLE BU BUYUKELCI AGABEYLERIMIZ KONUYA BILINMEYEN BOYUTLARIYLA VE SAMIMIYETLE BERRAKLIK KAZANDIRMAYA CALISMISLARDIR.

SAYIN BIRAND,

DUSUNCEYE SAYGIYI SIZ SIKLIKLA DILE GETIRMIYOR MUSUNUZ.

EN IYI DILEKLERIMLE,

UGUR ERGUN

*BU ARADA SAYIN EKSININ SIZINLE AYNI GORUSTE OLDUGUNU SANMIYORUM.BU KONUDA SAYIN EKSI’NIN BUYUKELCI AGABEYLERIMIZDEN TUGAY ULUCEVIK’E GONDERDIGI INTERNETTE DOLASAN BIR MESAJI DA SIZE AYRICA GONDERECEGIM.
…………..
21 Şubat 2008
Mehmet Ali BİRAND
mabirand@e-kolay.net

Büyükelçiler, Gül’e haksızlık ediyorlar

Cumhurbaşkanı Gül, emekli büyükelçileri davet edip gönüllerini almak, manevi yönden ödüllendirmek istemiş. Bazıları, Türkiye’yi karanlıklara götüren bir anlayışın temsilcisi olarak niteleyip bu daveti reddetmişler. Şimdi tartışılıyor: Haklılar mı, haksızlar mı? Siz ne diyorsunuz?
Cumhurbaşkanı Gül’ün aklına hoş bir fikir gelmiş.

Yaşamını devletine adayan diplomatlarımızın kalbini kazanmak istemiş. Büyükelçilik yapıp emekli olmuş diplomatlarımızı toplamak, her birine birer bröve vermek ve birlikte yemek yiyerek, devletin onları unutmadığını göstermek istemiş.

Çankaya, bu kategoriye giren emekli büyükelçilerle temas edip ilk yoklamayı yapmış. Büyük bölümü olumlu yanıt vermişler, birkaçı ise “Türkiye’yi karanlığa götüren bir anlayışın temsilcisi olan Cumhurbaşkanı’nın davetini kabul etmelerinin söz konusu olmadığı” yanıtını vermişler.

Bu haber duyulunca, kamuoyunda bir tartışma başladı.

Bir kesim, HAYIR diyen büyükelçilere hak veriyor.

Eşinin türbanlı olması nedeniyle Gül’ün, Atatürk Türkiye’sindeki laik değerleri erittiğine dikkat çekip, “Atatürk’ün Çankaya’sında türbanlı bir Türkiye’yi onaylamamakta çok haklılar” diyorlar.

Diğer bir kesim ise, (Oktay Ekşi gibi) Cumhurbaşkanının Devleti temsil ettiğini ve büyükelçiler gibi, Devleti dışarıda temsil edenlerin cumhurbaşkanlığına saygı gereği daveti reddetmemeleri gerektiğini belirttiler. Hatta cumhurbaşkanlığına saygısızlık yapıldığını söyleyenler de oldu

Sizce kim haklı?

Bana sorarsanız, Oktay Ekşi gibi düşünüyorum, hatta daha da ileri gidiyorum.

Azınlıkta bulunmalarına rağmen, eşi türbanlı bir Cumhurbaşkanı’nın elini sıkmayacaklarını söyleyen büyükelçilere şu soruyu sormak isterim:

“Sayın büyükelçi, eşi türbanlı Gül dışişleri bakanıyken, sizleri yurtdışına atadığında veya türbanlı eşi ile görev yaptığınız ülkeyi ziyaret ettiğinde neden bu tutumu takınmadınız?”

Neden elini sıktınız?

Eşi türbanlı başka bakanlara neden evinizi açtınız? Eşlerinin yanına eşinizi katıp neden alışverişe yolladınız?

Neden istifanızı verip, laik Türkiye’yi böyle bir dışişleri bakanının temsil edemeyeceğini söylemediniz?

Yoksa işinize geldiği için mi, görmezden geldiniz?

O gün gösteremediğiniz cesareti, emekli olduktan sonra göstermenin kolaylığına mı kapıldınız?

Abdullah Gül, bu ülkenin seçtiği bir Cumhurbaşkanıdır. T.C. Devletinin başıdır. Fikirleriyle uyuşmasanız dahi, ona saygı göstermek zorundasınız.

About The Author

0 Comments