Kim kimi aldatıyor?

Cumhuriyet gazetesi, sayfa 2, 9 Kasım 2007

 

 ABD bizi, biz de halkımızı aldatıyoruz. Emperyalist plan da zaten aldatmak, uyutmak, alıştırmak. Yıllardır aldanmakta suçlu kendimiziz.

PKK sorununun alevlendirildiği bu günlerde biliyoruz ki:

Sıcak takip BM yasalarınca hakkımızdır,

Uygulamak için izin gerekmez.

TSK ve bir avuç yazar tarafından, defaâtle söylenmiş olanlardan da biliyoruz ki PKK:

AB içinde örgütlüdür,

Irak içinde örgütlüdür,

Etkinliklerini rahatlıkla sürdürür,

Bizi bölmek isteyenler tarafından desteklenir,

Para ve silah yardımı alır,

ABD, İsrael ve Irak’dan yardım alır,

BOP’nın dışlayamayacak ortağıdır.

Yapılan ziyaretlerin, onlardan çıkmayacak beklentilerin, boş vaadler, ve oynanan oyunun bir parças olduğu;

Destekler kalkmadan askeri hareketin sonuca varamayacağı da biliniyor.

Sıcak suya birden girilmez, amma içindeyken suyu yavaş yavaş ısıtıca, rahatlıkla kalınalabilir. Türk halkı, 1940 dan beri her konuda alıştırılmaktadır.

İcâzet bekledikleri Bush ve Rice: Masaya oturup halledin diyor! Çok satan basın yutmasa da sesini çıkarmıyor. Böylece halk alıştırılırken bölünmeye doğru sürükleniyoruz.

Sayın Emre Kongar’ın, Demokrasimizle yüzleşelim kitabında sıraladığı ve cevapladığı sorunlarımızı buraya sığdırmak olanaksız. Amma kitap muhakkak okunmalı. Bilhassa 2. Cumhuriyetçiler, durumdan hala çıkarları olanlar, dincilier, dindarlar, ve çok satan basın tarafından, okunmalı.

Çünki bu aldatma, bu furya geçtiği zaman en çok kendileri zarar görecek. Kürtler dahil, vatan evletlarının kanı da, onların ellerinde olacak.

AB ve ABD’yi dost olarak tanıtacağımıza, onların kendi çıkarlarını bizim de kendi çıkarlarımızı kollamamız gerektiğini anlatmalıyız. Çıkarlarımız da çelişkidedir. Aksi aldatmadır.

Halkı uyarmak, bilgilendirmek, aldatmayı durdurmak görevi de, hepimize düşüyor. Bedeli nekadar ağır olursa olsun, kendi ayaklarımız üzerinde durmalıyız. Vakit geçmeden!

 

 

Ali Turgut (Turgut A. Karabekir)

turgutk@gmail.com

 

 

 

About The Author

0 Comments