Beyin yıkayanlar

ABD’nin Türkiye eski Büyük elçisi, Morton Abramowitz, Newsweek’de yayımlanan “Dönüşü olmayan noktaya doğru” adlı yazısında, gene gerçekleri çarpıtarak bildiriyor.

Abramowitz, sanki yönetimin beyin yıkayıcısı. Bu yazısında da, Bush yönetiminin AKP’yi iktidarda tutumak gayretlerini pekiştirirken, gerçekleri şöyle çarpıtıyor:

Amerikanın son tutumları, Türk hükümetinin iddalı islâh kararlılığıyla ülkeyi;

Çağdaşlaştırma geyretlerine,

Ordunun yaptığı anayasayı değiştirme teşebbüsüne,

Söz hürriyetini sağlamasına,

İnsan haklarını tanımasına,

Batıya dönük demekrasisini güçlendirmesine,

Ordunun sivillerin kontrolüne girmesine,

Kürt problemine ele almasına, manî olmaktadır diyor.

Ayni zamanda da AKP yönetimini, Demokrat bir Müslüman Devlet olarak saptıyor. PKK’nın, Türkiye’ye karşı bir harekat  üssü ve hazırlama yeri olarak kullandıkları, K. Irak’ı, Irak Kürdistan’ı olarak tanımlıyor.

Yazısının bu ana noktalarının gerçeklerden uzak olduğunu, ve hatta tam tersi olduğunu kendsinin bilmemesi ve işin içinde olanların anlamaması olanaksız. Fakat gaye işin derinliğini bilmeyenlerin beynini yıkamak. Abramowitz her yazısında bunda başarılı. Burada yerleştirilmeye çalışılan, Türkiye’nin;

Ordusunun sivillerin kontrolüne girmesi gerektiği,

Türkiyenin bir Müslüman Devlet olduğu,

Irak’ta bir Kürdistan var olduğu’dur.

Verilen mesaj, eksikliklerin ancak AKP tarafından düzeltilebileceğinin önerilmesidir.

Türkiye’nin  Çağdaşlığının, Söz hürrüyetinin, İnsan haklarının, Demokrasinin, onlar tarafından yıpratıldığı örtülmektedir.

Kendisini ABD çıkarları için çalışmasında kınayamayız. Kınanması gereken bu tür yazılara karşı Türk basının sessiz kalmasıdır. Gerçekleri yazabilecek hür basın kalmadığına göre, bunu da doğal karşılamamız beklenmektedir.

Savaşmamız gereken de budur.

About The Author

0 Comments