Sadun Okyaltirik ve grup hakkında

Sayın Sadun bey:

Ben Cunhuriyet Gazetesi Starateji bölümünde yazarım.
İlk gününden beri bu girişimlerle yakından alakalıyıdım. Emre Sarıkuş’a da ilk günlerde bazı uyarı ve önerilerde bulunmuştum. Bilahere sanırım bekleneni yerine getiremeyince istifa etti. Gerçek nedenini bilmiyorum.
Gördüğüm kadarıyla, hernekadar Emre Kongar hoca hala desteğini sürdürse de, 172 kişi büyük bir güç oluşturmuyor.
Web sayfanızı bazen açabiliyor bazen açamıyorum. Sorun nereden kaynaklanıyor onu da kestiremedim.

Bana da artık hiçbir posta gelmiyor? Yeni iletişim sistemi nasıl çalışıyor, bunun hakkında da bir bilgimiz yok.

Esas dikkatinize getirmek istediğim noktalar şöyle:
Yenilemmesi için çok çaba sarfetmiş olduğum, fakat hala kendisini batırmakta devam eden CHP’nin arkasında nereye varılır? 60 yıldır kimse biryere varamadi. Günün acil konularında etkin olmadığını kanıtlamış CHP’nin arkasında bu nasıl başarılacak?

Mesela bugün’ün enyakın sorunu, ana yasa oylaması için binlerce kişiye erişmek, HAYIR oyunun nedenini anlatarak bilgilendirmek nasıl yapılacak?
Ekonomi sanal olarak, sanki çok parlakmış gibi gösterilip halk aldatılıyor. Binlerce kişiye kısaca gerçekleri anlatıp, bilgilendirmemiz nasıl yapılacak?
TSK evvela AB’ye girme havucu ile korkutularak en etkin olacağı zaman sesi kesildi. Şimdi de ekonomiyi mahveder korkusu yaratılarak, yurdun parçalanmasına varacak boyutlara doğru yürürken, sessiz kalması sağlanıyor. Halbuki TSK halkın desteğini beklediğini söylemişti. Bu desteği binlere erişmeden nasıl vereceğiz?

Emre’ye önerim, öncelikle bir iletişim ağı kurmaktı. Yani basitleştirirsek, kapsamlı bir e-mail listesi. Şöyle ki:
Cumhuriyet için gurubunun eriştiği kişiler dağıtım adresleri olur, onların eriştikleri, alt dağıtım merkezleri olur, ve …….. ve bir network oluşur. Bu adresler kişileri kapsıyacağı gibi, Millet vekillerini, Diğer kurumları, Partileri, Yurtdışı kurumlarımızı vb içine alır.

Hernekadar iktidar %47 oy aldıysa da, bu ülkenin %53’ü hala bilgilenmeye hazır. Meydanlara dökülen milyonlar bilgilenmeye hazır.

Bunu yalaka basından ve sadece çok kısıtlı okunan Cumhuriyet gazetesinden başarmak mümkün değil. Onlar ancak bizler sesimizi duyurursak ve çıkarlarının yön değiştirdiğini görürlese, manşet yapıp destek verirler.

Bugün yapılması gereken iletişim ağını ivedelikle kurmaktır. Gayemiz milyonlara erişmek olmalıdır. Bu temeli oluşturunca verilecek bilgileri belirleyebiliriz.

Emre hocanın yazısı çıkmadan kısa bir süre önce ben bu ağı kurmak için grişimde bulunacaktım. Bu birleşim ortaya çıknca durdum.

Size sorum: Sizler ne yapmayı düşünüyorsunuz? bu tür bir iletişim ağıyla ilgilenecekmisiniz?
Şayet ilgilenmeyecekseniz ben yapmaya çalışacağım. Sizlerle beraber yapmayı tercih ettiğimi de ayrıca ilave etmek isterim.

Yukarıdaki konularda beni bilgilendirmenizi rica ederim.

Saygılarımla,
Turgut A. Karabekir

About The Author

0 Comments