Merhabalar,

Merhabalar,

Oncelikle yeni katilan arkadaslara hosgeldiniz diyorum. Kimlerin yeni katildigini ve kac kisi oldugumuzu bilsek daha dogru olur, iletilerimizi eksiksiz olarak gruptaki herkese ulastirabiliriz. İnternet uzerinde haberlesme bicimimizdeki bu tur aksakliklarin en kisa zamanda giderilmesini tememmi ediyorum.

İstanbul’daki arkadaslara selamlarimi yolluyorum, onlarla birlikte grubumuzun ikinci il toplantisi yapilmis oldu, simdi İzmir’i bekliyoruz. Ayrica bizi İstanbul’a davet ettigi icin Derya Bey’e tesekkürler, biz de İstanbul grubunu ve tüm illerdeki arkadaslari Ankara’ya bekliyoruz.

Biz bildiginiz gibi Ankara grubu olarak daha cok bir tanisma niteligi tasiyan ilk toplantimizi 17 Agustos’ta yaptik. Burada konusulanlara iliskin kimi basliklari tum gruba yolladik. Bu basliklar arasinda bireysel olarak farkli örgütlenmeler icinde bulunabilecegimizi, bu olusumda bireysel olarak bulunacagimizi bildirdik. Ben izninizle İstanbul grubundan cikan bazi onerileri kisisel olarak degerlendirecegim. Cunkü Ankara grubu olarak, İstanbul onerilerinden sonra topluca bir fikir alis-verisinde bulunmadik.

– İstanbul’dan cikan sonuc grubun topluca ADD’ye üye olmasi olmus. Eger bir örgüte boyle bir katilim gerceklesecekse bunun neden ADD oldugunu, mesela neden Cumok, CYDD ya da baska bir olusum olmadigini henuz tartismis degiliz. Once mevcutlar arasinda orgutlenme yapilari ve hedefleri konusunda degerlendirme yapmak gerekmez mi? Boyle bir degerlendirme orgutlenme yapimizin ve hedeflerimizin ne olmasi gerektigiyle ilgilidir sonucta. Tabiki genel olarak yönelimimiz, istegimiz ne biliyoruz. Ama eger mevcut olusumlardan birine katilinacaksa, mevcutlar arasindaki farkin bizim acimizdan ne oldugunu ve neden iclerinden birini degil de digerini sectigimizi bilsek iyi olur. Acaba İstanbul grubunun bu konudaki düsüncesi nedir?

– İkinci olarak daha once de sizlere yazdigim bir seyi yineleyecegim. Bizimle aynı hedefe kitlenmis ve uzun zamandan beri faaliyette bulunmus ve cok iyi orgutlenmis olusumlar var. İcimizde farkli farkli bu olusumlara uye arkadas var ve de iyi ki boyle. Pek cok arkadas da bu tur olusumlara kisisel olarak girecekler, mesela benim durumum bu, sanıyorum Figen Kahraman arkadas da oyle. Dolayisiyla bu olusumlarla birlikte calisacagiz. Onlarin projelerinde bireysel olarak da topluca da elbette bulunacagiz. Cunkü onlarin orgutlenmesi, duzeni guclu ve oturmus. Ama daha onceki iletilerimde de anlatmaya calistigim gibi bu olusumu etkinlestirelim ve onceki olusumlarin kendi orgutlenme yapilari, isleme tarzlari, toplum tarafindan algilanma bicimleri dolayisiyla acamadigi kanallari yeni bir etkinlikle biz acalim. Mevcut bu olusumlar yapabilecekleri her şeyi zaten yapiyorlar, oysa bizim karincalar gibi her delige girip onlarin denemedigi yontemleri uygulayarak her tarafa yayilmamiz gerekiyor. Sanirim demek istedigim seyi daha iyi anlatabilmek icin su “orgutlenme” kavramindan ne anladigimi sizlere once aciklamaliyim. Ortada yapilacak bir is varsa ve bu isi 5 kisi yapacaksa bu isin ustesinden gelebilmeleri icin orgutlenmeleri gerekir. Yani sahsen ben bu olusumu bir duzen icine sokalim, iller bazinda calismalar yapalim, ilkeleri, yapilacak isleri, tavirlari belirleyelim, orgutlenelim fikrine katidigimda, “hadi bir ADD, CUMOK, vs olusturalim demek istemiyorum, bu cidden baska bir sey ve hem bizim gibi gonullülerin yapacagi bir sey degil hem de yillar alir. Kucuk seyler biriktiklerinde etkileri buyuk olur. Biz bir kose yazisi araciligiyla birbirini tanimis kisiler olarak bu buyük orgutlerin ulasamadigi yerlerde nasil seyler yapabiliriz bunlari dusunelim.

About The Author

0 Comments