Sayin Turgut A. KARABEKIR,

Sayin Turgut A. KARABEKIR,

 

Cumhuriyet gazetesi 19.03.2007 tarihli STRATEJI ekinde “Turkiye, kaderini kendi belirlemeli” baslikli yazinizi ilgiyle okudum.

“AB masasindan simdilik kalkmayi” oneriyorsunuz. Oysa AB masasindan kesin olarak kalkmadan Turkiye’nin kendi kaderini kendi belirlemesi mumkun olmayacaktir.

AB’ye kesin “Hayir!” demeden, bizi baglayan tarim anlasmalarina son vermek mumkun olamayacaktir.

AB konusunu, cok saglam kaynaklara ve belgelere dayanarak cok yonlu olarak inceleyen, dort ayda dorduncu baskisi biten, su kitabimi okumanizi dilerim:

“AVRUPA BIRLIGI-Tabuta Cakilan Son Civi”, AsyaSafak Yayinlari, Kasim 2006, Istanbul

 

Saygilarimla,

Yilmaz Dikbas

Turgut Karabekir <turgutk@gmail.comSayin Yilmaz bey:
Yazima gosterdiginiz alaka icin tesekkur ederim.
Sizin yazinizi okudum, ve tamamen katiliyorum. Maalesef bu gercekleri gormeleri gerekenlerin cogu  cikarlari nedeniyle hala gormemezlikten geliyorlar.
AB konusuna gelince: Ben 2001 yilindan beri AB hayeline karsi oldugumu, belkide gazetede ilk olarak belirtenlerdenim. Size hak veriyorum. Fakat diplomaside baglari koparmak sallantida birakip gene istediginizi yapmak kadar olumlu netice vermez diye bir teammul mevcut. Belki ileride (biz bunu gormeyiz herhalde) AB hizaya gelirse, konusmaya baslamak daha kolay olur. Biz bugun masada olsak bile, veya simdilik  kalkmis olsak, istedigimizi yapmaktan bizi men eden hicbirsey olamaz. Mesele memleketin cikarlarini kisisel cikarlarin onune koyacak kisilerin is basinda olmasi noksanligi. Bana kalsa bzim duzelmeleri, AB’den beklemeden kendimizin yapmasi gerekir, ve AB’ye ne gerek var derim.
Kitabiniz Turkiye’ye doner donmez alip okuyacagim.
Saygilarimla,

About The Author

0 Comments