Sayın Orgeneral Yaşar Büyükanıt

TSK Genel Kurmay Başkanlığı

3/03/2007

Sayın Orgeneral Yaşar Büyükanıt

 

Sayın Başkanımız:

 

13 Şubat 2006 günü Washington’da şerefinize verilen davete, hava şartları nedeniyle katılamdığım, ve elinizi sıkmak şerefine de nail olamadığım için çok üzgünüm.

 

Ülkemizin içine düşürülmüş olduğu durumda, ümitsizlikler içerisindeyken, sizin başa gelmeniz, bizlere yurdun bütünlüğünün korunabilmesi yönünde büyük bir güven verdi. Bu nedenle sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

 

Olayların daha da ilerleyip, kanlı olabilecek bir müdaheleyi gerektirmemesini dilerim. Hernekadar sözler etkili olsa da, bazan teke tek kulağa fısıldanan hatırlatmaların da çok etkili olacağına inananlardanım.

 

Benim gibi vatanın bütünlüğü ve egemenliğimizin korunmasından başka hiçbir gayesi olmayan birkaç yazarımız, bütün gayeretlerimize rağmen, muhalefetin gereken hazırlığı yapmasında başarılı olamıyoruz.

 

O muhalefetler ki, bizim bu duruma gelmemize neden olmuşlardır, hâlâ kişisel gayeler peşindeler ve yurdun çıkarlarını öne koymuyorlar. Yumurta kapıya dayandığı halde hâlâ baraj sayılarıyla uğraşıyorlar. Bizi bir altı yıl daha çıkmazda bırakmayı göze alıyorlar.

 

Belki bu anda en çok kulaklarına fısıltı gereken, halkın bıkmış olduğu bu eski parti başkanlarıdır.

 

19 Şubat 2007 tarihinde Cumhuriyet gazetesi Starateji Bölümünde çıkan, Türkiye Yol Haritası adıyla yazmış olduğum ve 22 Şubat Perşembe günü KanalTürk’de Greçekler Programında, E. Orgeneral Kemal Yılmaz tarafından tümüyle okunan makalemi, ekte gönderiyorum.

 

En sıcak sevgi ve saygılarımla,

 

Turgut A. Karabekir

Washington USA

 

About The Author

0 Comments