Veda yazım

 

Sevgili okurlarım:

 

Beş yıldır bu sayfalarda beraber olduk, tatlı acı, doğru yanlış olayları tartıştık, çözümler getirmeye uğraştık. Mâlum nedenlerden başarımız çok kısıtlı oldu. Gene de yılmadık, doğruyu söyelemekten bıkmadık.

Bu mutlu süre içerisinde Yarımada gazetesinin, çok zaman eliştirilerle dolu yazılarımın 233’üne de hiçbir itirazları ve kısıtlamaları olmadı. Gerçekleri kendi inançlarına karşı bile olmuş olsa, hiçbir değişiklik yapmadan yayınladılar.

Yurdumuzun içine düşürüldüğü ortamda, ulusal gazeteler bile göbek bağları sayesinde ayakta kalmaya çalışırken, yerel bir gazetenin riskler alarak gerçekleri her ne bahasına olursa olsun yayınlaması, hakiki gazetecelik anlayışının kanıtıdır.

Gösterdikleri uygar ve çağdaş tutumdan ötürü, kendilerine sonsuz teşekkür ve şükranlarımı huzurunuzda sunarım.

Sayın Hüseyin ve Jale Atıl, Yaprak ve Uzeyir Çetinkaya çiftilerinin yıllar boyu esirgemedikleri yardımlarından ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Bodrum Yarımada ve yöneticilerinden iftahar duymalıdır.

Büyük bir hızla gelişmekte olan yarımadamızda, çok yakın gelecekte, yerel gazetelerin önemi kendini gösterecektir. Sağlam temellere dayanan Yarımada gazetesinin hızlanan gelişmeye ayak uydurabilmesi de okuyucularının, ve yarımada halkının elindedir.

Yarımadamızın sorunlarının sizlere iletilmesini, gazetemiz de beraber gelişmediği takdirde,  satılmış unsurların ele alacağı, ve haberleri çıkarları açısından vermeye başlayacağı, şüphe götürmez. Böyle bir gelişme bütün yarımada sakinleri için olumsuz sonuçlar verecektir.

Ulusal arenada gerçekleşmiş olan bu esef verici durumun, Yarımada’ya vereceğiniz destekle, Bodrum yarımadasına nufuz etmesinin önlenebileceğini, arzu ve ümit ediyorum.

 

Yurdumuzun problemlerinin bizi parçalamak isteyen boyutlara erişmiş olması artık saklanmayacak bir gerçektir. Bu nedenle, yazılarımın konusunu yılbaşından beri Bodrum’un sorunları yerine, milli sorunlarımıza yardımcı olmak gayesine yönlendirmiştim.

Son iki aydır da gelecek seçimlerde olumlu bir iktidar değişikliği sağlayarak, şeref ve haysiyetimizle, parçalanmadan yönetilebilmek için bir kampanya başlatmıştım. Bu gayret internet ortamında devam etmektedir.

Daha geniş bir okuyucuya erişebilmek gayesiyle bundan böyle yazılarımı Cumhuriyet gazetsinde yazacağımı belirtmek istiyorum.

İkl yazım Cumhuriyet gazetesinin her Pazartesi günü yayınlanan Strateji ilavesinde 02 Ekim tarihinde yayınlandı. Bundan sonraki sayılarda da zaman zaman yayınlanacak.

Cumhuriyet gazetesi göbek bağı olmadan, yılların verdiği tecrübelere dayanan, milli çıkarlarımızı önde tutabilen, Atatürk ilkelerine sadık, nadir gazetelerden birisi olarak, benim aradığım serbest ortama sahip olduğu için, ilk seçeneğimdi. Sayın İlhan Selçuk, Mustafa Balbay ve Sertaç Eş beylere, bana vatana hizmet edebilmek fırsatını sağlamış olduklarından ötürü, müteşekkirim.

Cumhuriyet gazetesi ile olan bu imkan devam ettiği müddetçe ayrı olacağımız için üzgünüm.

Cumhuriyet’te buluşmak üzere, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

 

Bu vesileyle mübarek Şeker bayramınızı kutlar, sıhhat ve esenlikler dilerim.

About The Author

0 Comments