Yagın önlemi

 

Bu konuda benden çok daha bilgili ve yetkili kişiler olduğunu ümit etmekle beraber gene de aklıma geleni yazmadan duramayacağım. Bunun nedeni de son yıllarda olan dört yangını da başından sonuna kadar izlemiş olmamdır.

Evvela bütün söz konusu yangınların kuvvetli kuzey ve kuzey batı rüzgarı estiği zaman çıktığını belirtmemiz yerinde olur.

Torba yangını Demir Sitesinin karşısına oluşarak çevre yoluna kadar ilerleyişini, başladığından on dakika sonrasından itibaren sonuna kadar seyrettim. Yangın tepelerin oluşumuna ve buna uyan rüzgarın yer yer yön değiştirmesine aynen uyarak, önüne ne geldiyse yakıp geçti. Ne helikopter, ne tanker ile atılan sular yangını durdurmakta başarılı olamadılar. Ve nihayet ana yola dayanınca, yolun mevcudiyeti ve erken ıslatma nedeniyle, kendini yetirdi.

Gürece yangını, ben Akyarlar yönünde giderken ovada bahçeler arasından başlamıştı, gene rüzgarın tepelerin oluşumuyla yön değiştirmesine uygun olarak devam etti ve Banka evleri üstüne kadar önündeki herşeyi yaktı. Evlerin üstündeki kayalara gelince durdu.

Devlet Hastahanesi üzerinde başlayan yangın aynı şekilde rüzgarın yönüne uyarak, benzin istasyonlarının üstünde, yol olan alanların evvelden ıslatılabilmesi nedeniyle, o kesimdeki açıklık ve ıslaklığa gelince durdurulabildi.

Geçen gün olan Konacık yangını, Koçtaş’ın karşılarında başladı, kuzey rüzgarının tepeler arasındaki yolunu izleyerek Burak sitesi üstüne kadar geldi. Burada gene arazi oluşumuna uyarak yön değiştiren rüzgar ile Burak Sitesi ve Bitez Vilları arasındaki yamaçtan Atatürk Caddesine doğru yön değiştirerek ancak Caddeye çok az bir mesafede yol olduğundan alınan önlemler nedeniyle durduruldu. Helikopterden atılan suların ancak yola yaklaşan kısımda erken sulama nedeniyle faydası görüldü. Burak sitesine atlamaması da site elemanlarının ıslatma hazırlığı yapmalarından kaynaklandı.

Bu gözlemlerden çıkaracağımız sonuçlar şunlardır:

Yol olmayan yerde söndürme önlemi almak mümkün olmamaktadır,

Bir iki helikopterle atılan sular yanan kısmı söndürmeye yeterli olmamaktadır, ancak ön ıslatmada faydalı olmaktadır,

Yangın yamaçlar arasında rüzgarın istikametinde ilerlemektedir,

Şayet yangının ilerlediği istikamette önünde kayalık gibi yanmayacak bir alan veya evvelden ıslatılmış bir kısım yoksa, durdurmak mümkün olmamaktadır,

Yol olmayan yerde insan gücünü kullanabilmek olasılığı yoktur,

İnsan gücü ancak yangının geçtiği yerlerde soğutmada faydalı olmaktadır.

Yurdumuzda birçok ormanlık dağlarda yangın şeridi oluşturulmuştur. Bu şeritler evvelden ağaçlar kesilerek yangının ilerlemesini engellemek için hazırlanan bitksisz alanlardır. Bu yönetmin gerek arazi araçlarını gerek insan gücünü tehlike sahasına eriştirmek bakımından da faydalı oldukları görülmektedir.

Hernekadar Bodrum yarımadasının hertarafına bu tür önlemler almak olanaksız gibi görülse de, bazı önemli bölgelerde küçük ölçüde aynı bantların oluşturulması faydalı olabilir. Birçok yerde rüzgarların ne yönlerde estiği tecrübelerle bellidir ve hiç olmazsa bazı yerlerde çok etkin bir önlem alınmış olabilir.

Bu tür önlem düşünülürek yarımadamız için bir planlama yapılmasının,

Bu planlamaya göre gereken kritik noktalarda yangın bantlarının oluşturulmasının,

Yangın gözleme kulelerinin çalışır vaziyete getirilmesinin,

Helikopter adedinin en az dört taneye yükseltilmesinin,

Faydalı olacağını yetkililerin dikkatine sunarım.

 

About The Author

0 Comments