Marmara koleji önü

İşte saatli bir bomba gibi bekleyen bir trafik sorunu daha. Okullar açık iken halen burada feci bir kaza olmaması, yavrularımızdan birisinin ölmemiş olması, bir mucizedir.

Maramara Kolejinin önünde, araçları dönüş yapamaz, karşıdan karşıya geçilmesi için hiçbir önlem alınmamıştır, vasıtalar korkunç bir hızla seyretmektedirler, bu nokta tamamen bir keos yaratmaktadır.

Geçenlerde bana ziyarete gelen genç meslekdaşlarımdan öğrendiklerimi sizlere aktarıyorum:

Ortakent kampüsünün yerleşim projesini bila bedel hazırlamayı üstelenmiş olan bu başarılı mimarlar, okulun giriş çıkışında öğrencilerin emniyetini sağlamak için, trafik ışığının konmasını talep etmişler,

Yolun ortasına ada yapılarak bir emniyet sahası oluşturmayı önermişler,

Yol kenarına âzami sürati kısıtlamak için levhalar konmasını istemişler,

Bu dileklerini Sayın Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Karayollarına aittir ben birşey yapamam, amma arkanızdayım demiş,(arkada olmak ne demekse????)

Dostlarım Karayollarına başvurmuşlar ve –Bu okul özeldir, şayet devlet okulu olsaydı birşeyler yapardık demiş.

Sayın okuyucular işte burada ben patladım. Y…h, utanma aklmadı mı diye söylenmeye başladım. Dikkat buyrunuz:

Devlet okuluna gidenler insan yavrusu da özel okula gidenler köpek yavrusu mu?

Üstelik, bu kişiler çocuklarını özel okula göndermekle, devletin üstünden büyük bir yükü almaktalar, bu nedenle daha da fazla istemek hakları olmalı, buna lâyikler.

Biganeliğin, geriliğin, kalın kafalılığın, düşüncesizliğin bukadarına vatana, millete ihânet dememek kabil mi?

Bizi davar olarak gören bu kişilikten yoksulların, o mevkilere nasıl geldiklerini sormamak, onlardan hesap sormamak, onları cezalandırmamak, hangi uygarlığa sığar?

Uygarlık!, bizler için nekadar yabancı bir terim, nekadar erişemediğimiz bir tutum.

Başımızdaki yetkililerin her fırsatta, -Orası bilmem ne bakanlığına ait ben karışamam, burası bilmem ne yolu ben birşey yapamam, bahanelerinin arkasına saklanmaları, bizim sorunlarımızı çözmeye geyret göstermek yerine başlarından atmaya çalışmaları hergün karşımıza çıkan bir konudur. Bundan da artık bıktıııııııııııııık, usandııııııııııııııık.

Sayın Kocadon son zamanlarda çok faal olmuş iyi ve olumlu grişimlerde bulunmuş, kendisine saygımız olan bir başkandır. Yukarıdaki hislerimize, o acı gerçeklere onu katmamayı arzu ederiz. Ancak böyle önemli bir konuda bütün gücüyle savaş vermemesini de doğru bulmadığımızı söylemeliyiz. Kendisinden çok daha fazla bekliyoruz.

Burada bir tek yavrumuz bile canını verse, veya sakat kalsa, bunun vebali kimin olacak, ben soruyorum, siz de kendinize sorunuz. Evet sorunuz kulak arkasına atmayınız, bu benim olduğu kadar sizin de probleminiz. Çünki biz insan gibi hareket etmeliyiz davar gibi değil.

Bu tür konularda önümüze çıkarılan mâniaları aşabilmemizin, dâireler arası kopuklukları yok edebilmemizin yegâne çaresi, bir arada insan gibi hareket edebilmemizdir.

Orası bana ait değildir türü lafları reddetmeliyiz,

Seçtiğimiz kişilerin görevlerini yapmalarını istemeliyiz,

Toplum olarak buna hakkımız olduğunu bilmeliyiz.

Anlamayanların da, günahı boynuna. Şunu bilin ki ben davar değilim ve yukarıdaki tutumların hiçbirini kabul etmiyorum. Sizler de kararınızı kendiniz verin.

About The Author

0 Comments