Ballı toplantının ardından

 

Evvela her ne olursa olsun Sayın Başkan Mazlum Ağan’ın bilgi vermek gayesiyle bir toplantı düzenlemiş olamasını tekdirle karşılamalıyız. Toplantılar balsız bile olsa çok yararlı olabilirler. Geçen yazımda konuşulanların özetini nakletmiştim, şimdi birkaçını inceleyelim.

Otogar’ın, senayi sitesinin, kademenin ve hal binasının  Torba kavşağında belirlenecek bir yere taşınmasında prensip anlaşmasına varılmış, kesin karar heniz alınmamış. Yani ortada somut hiçbirşey yok.

Artık asfaltlama sıkıntısı kalmamış, planlamaları çerçevesinde yakın zamanda tamamlanacakmış, amin, inşaallah yapılır.

Doğrusu Elektrik sıkıntısının Belediyenin sorunu olmamasına, amma belediyenin üzerlerine düşen birşey varsa yapmaya hazır olduğuna çok memnun olduk.. Bodrum’un yazın nufusu on kat arttığı düşünülmüş, ve bu yönde çalışma yapılmış olsa imiş, sorun yaşanmayacakmış. Bukadar yıldır belediye bu çalışmaları yönlendiremediyse, bundan sonra da yönlendiremeyeceğine göre aradan çıkmaları takdir edilmelidir. Bravoooooo, bu ön görüye hayranım.

Bodrum merkezde geçen yıllara nazaran su sorunu yaşanmıyormuş, bunun için de geçmişteki belediye başkanlarına teşekkür edilmesi gerekiyormuş. Nokta kondu, Bodrum’da su sorunu yok. Yollarda gördüğünüz o kamyonlar eski alışkanlıktan gidip geliyorlar. Keyif için!

Arıtma konusunda önceki hükümet döneminde kredi desteği için söz alınmış, amma yeni hükümetin sabık Turüzm bakanı kendi işleri olmadığı bahanesiyle onayı iptal etmiş, arıtma tesislerini her belediye kendisi yapsın demiş ve projeyi durdurmuş. Yâni arıtma tesislerinin yapılması imkanı yooooook. Bukadar basit. Biz hâlâ b.k kokusunda yaşamaya, b.klu denize girmeye mahkumuz. Her geçen gün denizlerimizi kirletmeye de rıza gösteriyoruz.

Şayet bir bakanın eşi Türkiye Cumhuriyetini İnsan Hakları mahkemesine götürebilirse, belki bizim vazifemizin de, insan haklarını koruma sorumluluğunuzdan ötürü, denizlerimize arıtılmamış atık attığımızı onlara bildirmektir. Öyle ya insanlık bunu gerektirir. Bunu yapamayanlar suç ortağı olmazlarmı?

Bodrum belediyesi hükümetten desteğini de, paylarını da alamıyormuş. Vah vaaah, açaba ne yapsak da belediyeye yardımcı olsak, buldum bakanlığa dilekçe verelim.

Katı atık konusunda, çevre düzeni planı mahkemede olduğundan, yâni arıtma tesislerinin yeri belirlenemediğinden, ihaleyi alan firmanın hiçbirşey yapmasına imkan yokmuş. Bunu için hiç endişe etmeyelim, ikizler adasını kendilerine mekan yapan martılar bize yardımcı oluyor. Katı atıkların yumuşaklarını onlar alıyor, sertleri de sel geldiğinde yol üstüne çıktığında toplanıyor.

Belediyeler birliği toplantılarında alınanararların uygulanması, ayrı siyasi fikirler nedeniyle yapılamıyormuş. Doğrusu hayretler içerisindeyim, yurdumuzda böyle bir sorun mu var?

Büyük şehir belediye sistemi uygulanmalıymış. Bunu bizler uyaralı yıllar geçti acaba hiçbir girşim başladı mı? Bilmek istediğimiz odur.

Nezaman ilerleyebiliriz?

Lafı güzafla uyutmayıp, sorumlulukları başkalarına yüklemeye çalışmadığımız zaman,

Yapılacak, olacak, karar verilecek, miş’ler, muş’lar demek yerine, yaptık, bitti, tamamlandı, diyebildiğimiz zaman.

 

About The Author

0 Comments