İki kavşak arası

 

Yokuş başından aşağı inildiğinde Bodrum’un iki girişi arasındaki çevre yolu uzun zamandan beri bir darboğaz olarak trafik problemi yaratmaktadır. Bu sıkıntıyı benim gibi hepiniz görmektesiniz ve soruyorum bunun için ne gibi bir girişimde bulundunuz hiç değilse arzuladınız?

Ben üç yıldır bu konuda yazmaktayım. Sağır kadı bile duydu amma yetkililere duyuramadım. Sizler yolun üstünde eylem yapıp bu sıkıntıyı, bu yüzkarasını gözlerine zorla sokmazsanız hiçbirşey de yapılacağı yok.

Üç yıl evvel yolun bu kısmı onarılmaya başladığında hemen Beldiyeye yazarak, gazetede yayınlayarak, buradaki sıkıntıların nasıl giderileceği yönünde uyarmalarda bulundum ve hatta her iki kavşak için birer plan yaparak hem Belediyeye hem de Karayollarına gönderdim. Tabiatiyle hiçbir yansıma almadım. O zaman Belediyede olan bir yetkiliyle konuştuğumda, -kaldırım parasını zor bulduk iş çıkarma, dedi ve takım yattı. Ağlamak istiyorum ağlayamıyorum, gülmek istiyorum gülemiyorum ve her geçişte buna sebep olanlara dua ediyorum.

Yolun bu kısmında polis karakolu bulunmaktadır. Vasıtalar yolu tıkayacak şekilde park etseler bile, hatta bazan çift sıra olarak dursalar bile polis hiç sesini çıkarmamaktadır. Böyle bir tutum nereden gelmektedir? Bu laübalilik hangi zihniyete sığar?

Bu kısımda da çevre yolu iki şerit olarak yapılmıştır. Hiçbir kavşakda sağa ve sola dönüş şeritleri ilave edilmemiştir. Bazı kısmlarda belirlenmemiş bir genişlik vardır ve açıkgözlere saygısızlık fırsatı vermekten başka bir yönlendirmesi yoktur. Ufak bir kısım hariç,yol kenarındaki işyerlerinin nasıl çalışabileceği düşünülmemiştir. İş yerlerine gideceklerin park etme ihtiyacına ilaveten, otobüs ve kamyonların da park etmesine göz yumulmaktadır. Bunun hakkında konuştuğum yetkili bana, -park etme demeden evvel kamyonlara başka park edecek yer bulmak gerekir diyerek kulak arkasına atmıştı. Halbuki yolun bir kenarında Belediyenin oto çekme aracları için kullandığı bir arsa mevcuttur ve senayide stadın yanında geniş bir saha bulunmaktadır. Buralar yetmiyorsa başka bir yer bulununcaya kadar onlar neden kullanılmıyor?

Bunların hiçbiri yapılmadı amma yolun ortasına ağaçlar, çiçekler, çim ekildi, şimdi de karşıdaki boşluğa çiçek ekildi. Güzelleştirmeye bir diyeceğimiz yok, elbette olmalı, amma herşeyin bir sırası var. Sırasız yaparsan, kel başa şimşir tarak misâli olur.

Çok kısa bir zaman evvel yolun kuzey kenarında olan boşluğa çiçeklik yapıldı. Yâni yolun sıkıntısını yok etmek yolunda önerilerime uygun hareket edilebilecekken PARA boş yere toprağa gömüldü. Bunu hangi mantık kabul edebilir?

Yapılması gereken evvela bu kavşaklara:

  1. a) Sola ve sağa dönüş şeridi belirlemek,
  2. b) İş yerlerinin önüne servis yolu ilave etmek,
  3. c) Bu önlemler için gereken yerde ortadaki alandan ve kenardan yer almak,
  4. d) Cadde üzerinde park yapılmasını, kesinlikle önlemektir.

Bu önlemleri alıp bizleri bu sıkıntılı durumdan kurtarmak, sayın yetkililerin elindedir. Kendilerinden vazifelerini yapmalarını rica ve talep ediyoruz.

Biz bu kepaze durumdan utanıyoruz, peki siz utanmıyormusunuz?

 

Son iki yıldır Kalede ve antik tiyatroda düzenlenen konser ve benzeri faaliyetler doğru yönde atılmış çok olumlu adımlardır. Bunlardan bilhassa kalede birçok vatandaşın katılabileceği fiata yapılan kaliteli programlar takdir edilmelidir. Bu girişimlere ön ayak olan kurumlara ve destek veren sayın Belediye Başkanımız Mazlum Ağan’a, teşekkürlerimizi sunar, gelecek yıl daha sık tekrar etmelerini ümit ve rica ederiz.

Kaledeki koltukların yenilenmiş olması ve numaraların uygar bir hâle getirilmesine de ayrıca teşekkür ederiz.

Bir öneri: Yarımadamızdaki her okulun en iyi derece almış olan ilk 5 öğrencisine bu faaliyetlere ücretsiz bilet vaadi yapılsa, sonrada sahneye çıkartılıp birer rozet verilse, gelecek yıllar için güzel bir teşvik olmaz mı?

About The Author

0 Comments