Apti ile Abi

 

– Abi dün seni gördüm elindeki kağıdı yere atıyordun?

– Atarım tabii, ne sandın oğlum ekoloji nedir blmezmisin? yöreden gelen yöreye gider.

– Ama abi attığında naylon da vardı?

– Tabii yavrum onlar erimediği için hep kalırlar ve toprağın havalmasını sağlarlar.

– Ya, öylemi, amma neden çöpe atmassın?

– Bak anlatayım, çöpleri kaldırmak için kamyon lazım, mazot yanacak hava kirlenecek, üstelik de                                                    belediyeye masraf olacak, milli bütcede de açık olacak.

–  Ben arkandaydım, sonrada dur işaretinde durmadın?

– Durmam, ne varmış, sana bir zararımı oldu, zaten işaretler durulacak yere konmamış ki, durmamızı isteseler doğru yere koyarlardı.

– Peki neden kırmızı işıkda da durmadın?

– Yahu sen beni takip mi ediyorsun? bak onu da anlatayım, bizim yollarımız yetersizdir, tarfik sıkşıklığı vardır, herkez her ışıkda dursa yollar geçilmez hâle gelir, dikkat etseydin görürdün yolun kenarında polis duruyordu, suç olsa bana ceza yazardı. 

–  Sonrada parka edilmeyecek yere bıraktın otomoblini?

– Fe supanallah sen nerede yaşıyorsun? park yerine koysan bir servet ödeyeceksin, halbuki bu yerlerde ancak ayda birkere çekerler otoları, onuda komşu hemen bize haber verir çekilmeden kaldırırız, zaten yılda birkere çekilse de gene daha hesaplı gelir oğlum, bunları düşünmen lazım.

–  İnan söyledi geçen gün çok hızlı gidiyormuşun ve azda ona çarpacakmışsın?

– Madem o salağı tanıyorsun söyle el âlemin yolundan çekilsin benim onu beklemeye vektim yok.

– Peki niye acele ediyorsun?

– Yahu sen mektep medrese görmedin mi, zaman altındır, herkezin yavaş gittiğini düşün, miili çalışma saatimizden yüzde otuz kaybederiz.

– Amma sonra kahveye gidip oturmuşşun?

– Sizin gibi cahillere de laf anlatmak zor, o terapi oğlum terapi, devamlı çalışırsan sürmenaj olursun, memleket daha fazla ziyan eder.

– Abi sen hangi üniversiteden mezun oldun?

Kıbrıs Üniversitesi Ticaret bölümünden.

– Abi nazar değmesin altındaki mersedes yüz milyar, sen ne iş yapıyorsun?

İhracat.

– Ne ihracatı?

–  Be salak, ihracat yapmak için mal mı lazım, doldur kağıdı al teşvik paralarını, herkez memnun.

– Anlamadım kim memnun?

– Zaten senin gibi cahiller yüzünden işler bozuluyor, ben mal sevketsem iç piyasada mal kalmaz pahallılık olur, halk zorda kalır, vapur yük taşır fazla mazot yakar, bütce açığı artar, mal yerine gider kalitesini beyenmezler çürür ziyan olur, halbuki şimdi halk memnun, armatör açıktan para aldığından dört köşe, kağıtları dolduran aile geçindiriyor, bütceye de zararımız yok, allah ne verdiyse bizde emeğimizin karşılığını alıyoruz.

– Abi senin bankayı hortumcu diye kapatmışlar buna ne diyeceksin?

Akıl Abdiciğim akıl, allah insana akıl vermiş, kullanmamak eşekliktir, senin gibi enayiler kafalarını çalıştırmaz, üç kuruş arttırıp bankaya koymaya çalışırlar, o üç beş kuruş kimseye yar olmaz amma bak bir araya gelince ne yatırımlar yapabiliyoruz, buda miili serveti arttırmaktır, biz burada esasında halkın parası ile onların yapamadıkları yatırımları yapıp memlekete hizmet etmiş oluyoruz.

– Amma abi para sizde kalıyor?

Bana bak Apti salağı, bu saçma soruları bırak da git kazıklayacak bir yer bul, açlıktan nefesin kokuyor.

– Olamaz Abi yasa dışı iş nasıl yaparım?

Ah benim aptal Aptim, sen bilmiyormusun memleketimizde başka her ülkedekinden fazla demokrasi olduğunu, burada herkez serbesttir, yani herkez, herzaman, istediği kadar, istediği şeyi yapabilir, sen de yolunu bulacaksın.

 

Şayet aynen bu ortamda yaşadığımızın farkında değilseniz ve abarttığımı düşünüyorsanız, siz de bir Abi olabilirsiniz. Allah taksiratınızı affetsin.

About The Author

0 Comments