Torba sakinleri ve Riza Anter Caddesi Yüzeyi

Bayındırlık Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğüne

Ankara                                                                                                          10 Temmuz 2001

 

Konu: Torba sakinleri ve Riza Anter Caddesi Yüzeyi

 

Bodrumun en nadide yerlerinden birisi olan Torba yakın zamanlara kadar sadece deniz kenarında bir şeritte oluşmuş iken artık bugün ana yolun iki tarafına yayılmış ve süratle genişlemektedir.

Bodrum yarımadasındaki diğer semtlerin aksine Torba’nın içerisinden son yıllarda çok işlek bir hale gelen ve şehirler arası ana yolu diğer Bodrum semtlerine bağlayan bir yol geçmektedir. Bu yolun yapısı asfaltlı kaba çakıllardan oluşmaktadır ve bu yol tipi  artık bugün bir şehiriçi yolu yeteliğine sahip değildir.

Yüzeyinin kaba olmasından ötürü vasıtalar tahammül edilmeyecek boyutlarda lastik sesi çıkarmaktadırlar. Bu ses kamyonlar geçtiğinde zaman zaman bir hava alanının yanında olabilecek kadar yüksektir.

Bodrum’un incilerinden Torba gibi nadide ve zor bulunabilecek turistik bir bölge ve bir sayfiye yeri içerisinden böyle kaba bir yolun geçmesi tabiatiyle planlanmış bir olay olmayıp gelişmeden ötürü olagelmiş bir problemdir. Ve bu problem yolun civarında olan bütün konutları yaz aylarında yaşanması çok zor bir hale getirmektedir. Bu yol etrafında yer alan yüzlerce konuta ilaveten yatak adedi binleri bulan yaklaşık 10 turistik otel ve tatil köyü mevcuttur. Bu tesisilere gelen turistler bu acı  hakikatle karşıkarşıya kalmaktdırlar.

Buna benzer bir tecrübeden geçen başka birçok yerler mevcuttur. Bunlardan Torba’ya en yakın örnek de Güvercinlik mevkiidir. Bir yıl evveline kadar, çok daha az gelişmiş olmasına rağmen, ayni yapıda yol gürültüsüne maruz kalmış olan Güvercinlik sakinleri şimdi 3 kilometrelik bir kısımdaki yol kaplamasının ince asfalta döndürülmesi ile sükuna kavuşmuşlardır.

Torba girişi yakınındaki iş yerlerinin önünden başlayarak 3- 3.5 Km lik bir kısımdaki yol kaplamasının ince asfaltla kaplandığında bu problem ortadan kalkacak ve sevgili Torba’mız ve sakinleri layik oldukları huzura kavuşabileceklerdir. Torba yolu yanlız iki şerit olduğundan masraf da Güvercinlikdekinin yarısından az olacaktır.

Bilindiği gibi ev sahiplerinin bir çoğu değişik zamanlarda evlerine gelmektedirler. Aşağıdaki imza listesi görülenin iki üç mislinden fazla olabilecek iken gecikmeme arzusu ile mevcut sakinlerden toplanmakla yetenilmiştir. Bu hususun da nazara alınmasını dikkatinize sunarız.

Aşağıda adres ve imzaları olan Torba sakinleri yukarıda önerilen ince yol kaplamasının en kısa zamanda tatbik edilmesini bu dilekce ile talep ve rica ederler.

Bu hususta verilecek kararın tarafımıza bildirilmesinide ayrıca rica ederiz.

Saygılarımızla,

 

 

 

Torba sakinleri adına:

Turgut A. Karabekir, Y. Mimar

Begonvil Caddesi A2 Dragot Sitesi, Torba, Bodrum

0532-738-4200, e-posta: turgutk@erols.com

 

Ek:                  İmza sirküleri

Dağıtım:          Karayolları 4 üncü Bölge Müdürlüğü, İzmir

Karayolları Bölge Müdürlüğü, Muğla

Bodrum Belediye Başkanlığı, Bodrum

Turizm Bakanlığı Yatırımlar Genel Müdürlüğü, Ankara

 

About The Author

0 Comments